Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Turné opouští Wellinger a Freitag. Rakouskou část naopak odskáče Schlierenzauer

V německém týmu už na Turné čtyř můstků nebudou pokračovat Andreas Wellinger a Richard Freitag. Oba po nepřesvědčivých výkonech neabsolvují rakouskou část závodů, naopak na můstcích v Innsbrucku a Bischofshofenu nebude scházet Gregor Schlierenzauer.

Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Devětadvacetiletému Freitagovi nepomohl k udržení v týmu ani premiérový bodový zisk v sezoně za 27. místo v novoročním závodu v Garmisch-Partenkirchenu. O čtyři roky mladší Wellinger po operaci kolene nemá formu a o jeho předčasném konci na Turné bylo prakticky jasno po vyřazení ve čtvrteční kvalifikaci.

Třicetiletý Schlierenzauer, dvojnásobný celkový vítěz SP a šampion Turné z let 2012 a 2013, už mezi absolutní elitu nepatří. Poslední vítězství, rekordní 53., slavil v prosinci 2014. V této sezoně je jeho maximem ze tří startů 24. místo v Engelbergu. V Innsbrucku a Bischofshofenu bude skákat jako člen národní skupiny.

Druhá polovina Turné začne dnes kvalifikací v Innsbrucku. Lídry německé sestavy jsou průběžně těsně druhý Karl Geiger a pátý Markus Eisenbichler. V čele průběžného pořadí je vedoucí muž SP Halvor Egner Granerud z Norska. Nejvýše postaveným Rakušanem je šestý Phillipp Aschenwald.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkony nejlepších skokanů ve 2. kole závodu v Ga-Pa
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články