Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Tour de Ski bude pokračovat bez Razýmové, nejlepší Češka má zdravotní problémy

Kateřina Razýmová končí na Tour de Ski. Nejlepší Češka v průběžném pořadí Světového poháru odstoupila kvůli střevním potížím a zvýšené teplotě. Přímý přenos závodu mužů na 15 km volně sledujte od 12:15 na webu ctsport.cz, závod žen na 10 km volně od 14:55 na ČT sport a webu.

Kateřina Razýmová
zdroj: ZUMA autor: Carl Sandin

Razýmová, která zahájila sezonu senzačně třemi umístěními v desítce v distančních závodech, se necítila dobře už před sobotním startem v Lenzerheide. "Bolelo mě břicho a měla jsem pocit na zvracení," řekla po nedělním sprintu.

"Od začátku Tour se potýkám se střevními problémy, včera to vygradovalo a s doktorem jsme si řekli, že už nejsem schopna dál pokračovat na Tour," řekla Razýmová.

"Ze začátku jsem si myslela, že je to zapříčiněné nervozitou. Bylo to takové střídavé. Ale včera už se k tomu přidala teplota a opravdu mi nebylo dobře. Bylo tedy jasné, že to nebyla nervozita, ale viróza," dodala.

Nyní se osmadvacetiletá běžkyně zkusí dát dohromady na Světový pohár v Novém Městě na Moravě, kde budou na programu 18. a 19. ledna desítka klasicky a stíhačka volně. "Už dneska pojedu domů, kde se budu snažit dát do pořádku a být (v Novém Městě) stoprocentně připravená. Doufám, že všechno půjde rychle a hladce," přála si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články