Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Berchtesgadenu ovládli paralelní slalomy Zoggová a Coratti s Prommeggerem

Julia Zoggová vyhrála paralelní slalom na snowboardu v Berchtesgadenu a získala malý křišťálový glóbus. Ve finále mužů ani cílová kamera nedokázala najít rozdíl, a tak se o triumf podělili Edwin Coratti a Andreas Promegger. Oba celkoví vítězové Světového poháru v paralelních disciplínách Lee Sangho a Ramona Theresie Hofmeisterová skončili bronzoví.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyvrcholení paralelního slalomu v Berchtesgadenu

Umístění v kvalifikaci se v Berchtesgadenu ukázalo jako klíčové. Modrá dráha byla ve spodní části rychlejší a vzešli z ní všichni čtvrtfinalisté mezi ženami i mezi muži. Z červené se dalo postoupit skoro jen při chybě soupeře, což se také ve čtvrtfinále povedlo Němce Ramoně Theresii Hofmeisterové a Rakušanům Lukasi Mathiesovi a Andreasi Prommeggerovi.

V semifinále už Hofmeisterová ztroskotala na vítězce kvalifikace Julii Zoggové ze Švýcarska, která si touto jízdou zajistila pátý malý křišťálový glóbus za disciplínu. I tak ale Němka celkově ovládla Světový pohár a v závodě nakonec brala bronzovou příčku. Zoggová ve finále začala pomaleji, ale po chybě Megan Farrellové z Kanady zapsala další vítězství ve své silnější disciplíně.

O nejlepším muži v hodnocení paralelního slalomu se také rozhodlo v semifinále, a to mezi už jistým celkovým vítězem Lee Sanghem z Koreje a Prommeggerem. Rakouský snowboardista v červené dráze překonal předpoklady a zajel výtečně, ve finále nakonec ke glóbu přidal i triumf, o který se podělil s Italem Edwinem Corattim.

Dopolední kvalifikací do závodu nepronikla ani Zuzana Maďerová, která obsadila 19. místo, ani 43. Adam Počinek.

SP ve snowboardingu v Berchtesgadenu (Německo) - paralelní slalom:

Muži: 1. Coratti (It.), 2. I Sang-ho (Korea), 3. Fischnaller (It.), ...v kvalifikaci 43. Počinek (ČR).

Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Prommegger (Rak.) 266, 2. I Sang-ho 245, 3. Auner (Rak.) 201.

Konečné pořadí SP (po 10 závodech): 1. I Sang-ho 604, 2. Baumeister (Něm.) 506, 3. Coratti (It.) 408.

Ženy: 1. Zoggová (Švýc.), 2. Ulbingová (Rak.), 3. Farrellová (Kan.), ...v kvalifikaci 19. Maděrová (ČR).

Konečné pořadí slalomu (po 5 závodech): 1. Zoggová 345, 2. Mikiová (Jap.) 252, 3. Hofmeisterová (Něm.) 250, ...26. Maděrová 24.

Konečné pořadí SP (po 10 závodech): 1. Hofmeisterová 557, 2. Zoggová 540, 3. Ulbingová 508, ...15. Ledecká (ČR) 180, 37. Maděrová 31.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články