Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Samková si ve středisku Big White dojela ve druhém závodu pro páté místo

Snowboardcrossařka Eva Samková se stejně jako v sobotu probojovala v závodu Světového poháru v kanadském středisku Big White do malého finále. Jízda jí však tentokrát vyšla lépe a mohla se radovat z celkového pátého místa. Ve velkém finále zvítězila Australanka Belle Brockhoffová. Vendula Hopjáková skončila ve čtvrtfinále, Matouš Koudelka a Jan Kubičík se nedostali z prvního kola.

Snowboardcrossařka Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Eva Samková absolvovala v zimním středisku Big White v Kanadě dvakrát malé finále. Ve druhém závodu však vylepšila sobotní umístění a skončila celkově pátá. Z vítězství se radovala Australanka Belle Brockhoffová, která oplatila porážku Italce Michele Moioliové.

Mezi muži zvítězil v závodě, který se jel místo plánované soutěže družstev jako náhrada za zrušený SP v německém Feldbergu, Ital Lorenzo Sommariva. Jan Kubičík i Matouš Koudelka vypadli v prvním kole.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková v Big White dojela pátá

Úřadující mistryně světa a obhájkyně křišťálového glóbu Samková prošla z osmifinále i čtvrtfinále suverénně z prvního místa, semifinále se jí ale nepovedlo. V malém finále si tentokrát pozici v čele pohlídala.

Vedení v průběžném pořadí udržela Moioliová před Brockhoffovou, Samková zůstala třetí. Další závody SP ve snowboardcrossu jsou na programu po zrušení Feldbergu až na začátku března ve španělské Sierra Nevadě, finále SP ve Veysonnaz se pojede v polovině března.

Druhý závod SP ve snowboardcrossu v Big White (Kanada):

Muži: 1. Sommariva (It.), 2. Dusek (Rak.), 3. Leith (USA)

Průběžné pořadí SP (po 4 ze 6 závodů): 1. Sommariva (It.) 2500, 2. Hämmerle (Rak.) 2160, 3. Grondin (Kan.) 1940, … 49. Kubičík 42, 50. Koudelka (oba ČR) 35,8

Ženy: 1. Brockhoffová (Aus.), 2. Moioliová (It.), Guliniová (USA)

Průběžné pořadí SP (po 4 ze 6 závodů): 1. Moioliová (It.) 3600, 2. Brockhoffová (Aus.) 2900, 3. Samková 2210, … 16. Hopjáková (obě ČR) 520

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články