Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V Big White zvítězila Moioliová, Samková po pádu bere druhé místo z malého finále

V kanadském středisku Big White suverénně zvítězila současná vedoucí světového poháru Italka Michela Moioliová. Eva Samková se kvůli kontaktu v semifinále dostala pouze do malého finále. V něm skončila po pádu na druhém místě. Jan Kubičík se neprobojoval z osmifinále.

Snowboardistům v kanadském středisku Big White v tréninku ani v kvalifikaci nepřálo počasí. To se nezměnilo ani v případě hlavního sobotního závodu. Na trati se závodníci potýkali s velkou mlhou a mrznoucí vlhkostí. Často si někteří závodníci museli otírat brýle, aby si na trati zlepšili viditelnost.

Eva Samková začala závod nejlepším možným způsobem, kdy vyhrála své čtvrtfinále. Semifinálovou jízdu naopak neodstartovala úplně nejlépe a musela se probojovávat kupředu. Ve své jízdě netradičně v zeleném trikotu dotírala už na vedoucí dvojici Brockhoffová - Moenne Loccozová, ale rozhodil ji pád soupeřky Guliniové, a tak v přímém souboji o postupová místa chyběla.

Podruhé v sezoně si tak Eva Samková vyzkoušela malé finále. Tentokrát jí však neposloužilo jako malá náplast na nezdar v semifinále. Hned start se jí příliš nepovedl a první zatáčky kroužila až na čtvrtém místě. V jedné z nich ji nejspíš rozhodila nerovnost a upadla. Jízdu ovšem nevzdala a pokračovala dál, což se jí nakonec vyplatilo. Soupeřky Američanka Guliniová a Britka Bankesová společně upadly, a Samková si tak dojela pro druhou příčku.

Ve velkém finále předvedla suverénní výkon Michela Moioliová, která nedala ostatním závodnicím šanci a v letošním světovém poháru triumfovala podruhé v řadě. Připsala si tak další cenné body do celkového hodnocení, v němž opět poodskočila Evě Samkové, která spadla na třetí místo za Australanku Brockhoffovou.

Mužský závod nabídl hned v úvodu překvapení, a to když v osmifinále skončil vítěz kvalifikace Španěl Lucas Eguibar. Bojovný výkon předvedl ve třetí jízdě i český zástupce Jan Kubičík, do dalších fází závodu se nicméně nedostal a obsadil poslední čtvrtou pozici.

Závod se vyvíjel dobře pro Rakušana Alessandra Hämmerleho. Ten ale podobně jako Eva Samková skončil ve svém semifinále třetí a musel se spokojit jen s malým finále. V něm si však chuť příliš nespravil a musel se sklonit před svým krajanem Julianem Lüftnerem.

Vítězem velkého finále se stal Ital Omar Visintin před Eliotem Grondinem z Kanady a Alexem Deiboldem z USA.

Závod SP ve snowboardcrossu v Big White (Kanada):

Muži: 1. Visintin (It.), 2. Grondin (Kan.), 3. Deibold (USA)

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Hämmerle (Rak.) 1760, 2. Visintin (It.) 1690, Grondin (Kan.) 1650, ...46. Kubičík 42, Koudelka 18,5 (oba ČR)

Ženy: 1. Moioliová (It.), 2. Brockhoffová (Aus.), 3. Bruttová (It.)

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Moioliová (It.) 2800, 2. Brockhoffová (Aus.) 1900, 3. Samková (ČR) 1760, ...17. Hopjáková (ČR) 360

Hlavní zprávy

Nejčtenější články