Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Novák a Beranová se ve sprintu SP v Ulricehamnu vmísili do top 10, kralovali domácí Švédové

Ve švédském městě Ulricehamn pokračoval Světový pohár v běžeckém lyžování a ve sprintu volnou technikou dosáhli vynikajícího výsledku Michal Novák a Tereza Beranová. Čeští reprezentanti totiž shodně obsadili deváté místo. Z vítězství se radovali domácí Oskar Svensson a Maja Dahlqvistová.

Michal Novák ve sprintu SP v Ulricehamnu
zdroj: ZUMA autor: Carl Sandin

Novák se blýskl v dopolední kvalifikaci šestým časem a stejně jako Beranová postoupil ze čtvrtfinále ze čtvrtého místa na čas. Oba pak ve svém semifinále obsadili pátou pozici – Novák po kolizi v posledním stoupání s domácím Marcusem Gratem, jenž byl za trest přeřazen na poslední dvanáctou příčku ze všech semifinalistů.

Čtyřiadvacetiletý Novák devátým místem zopakoval svůj nejlepší výsledek ve SP, který zajel na Nový rok v zahajovacím sprintu na Tour de Ski ve Val Müstair. O dva roky mladší Beranová se do top 10 prosadila poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále sprintu SP v Ulricehamnu s Novákem

Na body tentokrát dosáhly po postupu z kvalifikace i 17. Kateřina Janatová a 27. Petra Hynčicová. Do vyřazovacích jízd nepostoupili těsně Jan Pechoušek a také Tomáš Kalivoda, Luděk Šeller i Zuzana Holíková.

Svesson si dojel pro první vítězství v kariéře před Rusem Glebem Retivychem a Italem Federicem Pellegrinem. Dahlqvistová vyhrála po jedenácti pódiových umístěních poprvé v kariéře, na stupně vítězů ji doprovodily krajanka Johanna Hagströmová a vedoucí žena Světového poháru Jessica Digginsová z USA. Její mužský protějšek Alexandr Bolšunov z Ruska závod ve Švédsku vynechal.

V neděli se v Ulricehamnu jede sprint dvojic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články