Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ledecká zaujala bojovností i časem, kterým překonala muže. Zvali mě pak na drink, smála se

V dopolední kvalifikací proletěla tratí tak rychle, že její čas překonal pouze jediný muž. Skvěle si Ester Ledecká při návratu do Světového poháru ve snowboarding vedla i v hlavním závodě paralelního obřího slalomu v italské Carreze a její útok na vítězství zastavil až ve finále pád. Česká hvězda ale ukázala srdce bojovnice a svoji jízdu i přes ztrátu nadějí naplno dojela.

"Děda mě naučil bojovat za každou cenu," uvedla Ledecká s připomínkou Jana Klapáče, bývalého hokejového útočníka a mistra světa. Proto se po pádu v souboji s Rakušankou Danielou Ulbingovou snažila ztrátu dohnat. "Protože stát se může cokoliv," podotkla.

Ulbingová jízdu zvládla a Ledecká projela cílem s dostupem čtyř sekund druhá. "Možná to někomu přijde trapný, že dávám ruku do cíle, i když tam už na mě soupeřka čeká, ale já už to mám tak nastavený. Budu bojovat do posledního dechu," konstatovala Ledecká.

S návratem do snowboardingového Světového poháru po roce mohla být spokojená. Navíc udivila rychlou kvalifikační jízdou v červené trati. "Za první kvalifikační jízdu jsem hodně ráda," pochvalovala si Ledecká, která ženy deklasovala o sekundu a její čas 37,09 překonal jen jediný muž. "Nedá se to srovnávat, protože oni jedou v daleko horší trati," upozornila Ledecká.

Snowboardisté ale výkon české hvězdy ocenili. Za Ledeckou pak chodili. "A říkali, že další drink je na ně, že je moc často holka nepředjíždí. To bylo super," řekla se smíchem Ledecká. Přišel i Slovinec Žan Košir, s kterým v poslední době trénovala. "Říkal mi: 'Já se na tréninku bál, že jsem moc pomalej, ale bylo to jen tím, že ty jsi dost rychlá'. Takže měl radost," pronesla Ledecká.

V Carezze jela před devíti lety svůj první závod Světového poháru. "Tak k tomu mám speciální vztah a mám to tady ráda. Kopec je fajn," uvedla. V letech 2015 a 2017 zde zvítězila. "Mám tu po sobě pojmenované dvě kabinky, snažila jsem se o třetí. Škoda, že jsem spadla."

Jubilejní dvacátý triumf v seriálu SP na prkně může přidat už za dva dny. V sobotu se pojde v nedaleké Cortině. "Snad se poučím z chyb a užiju si skvělej závod," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články