Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Comeback Ledecké na prkno skončil pádem ve finále, v Carezze dojela druhá

Po více než roční pauze se Ester Ledecká zúčastnila závodu Světového poháru na snowboardu a okamžitě ukázala, že ze svého umění nic nezapomněla. V italské Carezze nejprve s lehkostí sobě vlastní vyhrála kvalifikaci paralelního obřího slalomu a v hlavním závodě následně obsadila druhé místo. O triumf ji připravil pád ve finále, po kterém se radovala Daniela Ulbingová z Rakouska.

Ledecká, která v letošní sezoně doposud dávala přednost sjezdovému lyžování, závodila na snowboardu naposledy loni v prosinci, kdy vyhrála obří slalom v Cortině d'Ampezzo a připsala si 19. vítězství v seriálu. A právě tam se v sobotu pojede další paralelní obří slalom SP.

"Jsem moc spokojená. Závod byl skvělý. Neměli jsme moc času potrénovat na prudkých kopcích, takže v tomhle to byla trošku premiéra. Jsem ráda, že jsem zpět a že se mi to takhle povedlo," řekla Ledecká. "Celý závod vyšel fajn, škoda poslední jízdy," dodala.

Suverénní v kvalifikaci

Pražská rodačka v Carezze jednoznačně opanovala kvalifikaci, kterou vyhrála s bezmála dvousekundovým náskokem. Mohla si proto vybírat trať a celou vyřazovací část odjezdila v červených brankách.

V první jízdě malinko ztrácela na Němku Carolin Langenhorstovou, ale skvěle zajela spodnější pasáž a s přehledem postoupila. Ve čtvrtfinále si poradila se Švýcarkou Ladinou Jennyovou a osmnáctiletou Japonku Cubaki Mikiovou zdolala v semifinále o 33 setin.

Útok na třetí triumf v Carezze, kde se už radovala v letech 2015 a 2017, skončil v osmé brance finálové jízdy. Při výjezdu z předešlé brány chybovala a při snaze dostat se do pravotočivé zatáčky spadla na záda. 

"Trať se hodně zhoršovala, byla dost rozsekaná. Nebylo to úplně příjemné poježdění a muselo se bojovat. Byla jsem tam pozdě, snažila jsem se to dohnat a sekla se mi trochu hrana," popsala Ledecká, která se do trati sice stihla vrátit, ale prohrála o tři a půl vteřiny.

Na snowboardu se probojovala na stupně vítězů ve SP již podvaatřicáté z 54 startů. Na kontě má 19 výher, druhá skončila podeváté v kariéře.

Třetí byla Němka Ramona Hofmeisterová, která vede po třech závodech celkové pořadí SP paralelních disciplín. V mužské kategorii vyhrál Němec Stefan Baumeister.

Další čeští reprezentanti Zuzana Maděrová, Klára Šonková, Adam Počinek a Viktor Brůžek skončili v kvalifikaci.

SP v alpském snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Baumeister (Něm.), 2. Loginov (Rus.), 3. Coratti (It.), ...67. Počinek, 69. Brůžek (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. I Sang-ho (Korea) 220 b., 2. Baumeister 196, 3. Loginov 151.

Ženy: 1. Ulbingová (Rak.), 2. Ledecká (ČR), 3. Hofmeisterová (Něm.), ...47. Šonková, Maděrová (obě ČR) - diskvalifikována.
Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Hofmeisterová 190, 2. Ulbingová 181, 3. Zoggová (Švýc.) 162, ...10. Ledecká 80.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články