Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Sezona je zatím hrozná. Musíme zabojovat, řekl před Turné čtyř můstků Koudelka

Před rokem čeští skokané na lyžích vyráželi na Turné čtyř můstků plni ambicí na solidní umístění a Roman Koudelka atakoval nejvyšší příčky. Letos jsou však cíle reprezentantů mnohem skromnější. V novém ročníku Světového poháru se české ekipě nedaří, proto chtějí především začít pravidelně bodovat.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/CYFRASPORT via www.imago autor: Radoslaw Jozwiak

V minulém ročníku skončil Roman Koudelka celkově pátý, ale ani jemu se vstup do zimy nepovedl. Spolu s ním začnou 68. ročník turné, který startuje o víkendu v Oberstdorfu, Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek a debutant Filip Sakala.

"Sezona je rozjetá hrozně," konstatoval Koudelka při odjezdu reprezentace v Liberci. "Je potřeba zabojovat a pokusit se získat co nejlepší umístění a bodovat v co nejvíce závodech," dodal skokan, který zatím bodoval jen 26. místem v Engelbergu, kde byl Polášek sedmadvacátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka před Turné čtyř můstků: Sezona je zatím hrozná. Musíme zabrat

Třiadvacetiletý Sakala naváže na otce Jaroslava, který startoval naposledy před 18 lety a v roce 1993 skončil celkově třetí. "Radili mi, ať jsem v pohodě, že na to mám. Jsou čtyři závody, minimálně jeden vyjde," řekl.

Z Oberstdorfu se skokani v Německu přesunou do Garmisch-Partenkirchenu a skončí v rakouských střediscích Innsbrucku a Bischofshofenu. Turné se tradičně skáče speciálním systémem. Kvalifikace určí dvojice pro vyřazovací první kolo, do druhého projde 25 vítězů a pět nejlepších poražených.

Z vítězství se na turné radovali dva Češi. Jako první vyhrál v roce 1971 Jiří Raška a v roce 2006 současný šéf skokanského úseku Jakub Janda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články