Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Skokani chtějí zatím bídnou sezonu oživit na Turné. V nominaci je kromě Koudelky třeba Sakala

Čtveřice skokanů na lyžích Roman Koudelka, Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek a debutant Filip Sakala se zúčastní 68. ročníku Turné čtyř můstků. Prestižní čtyřdílný seriál začne 28. prosince kvalifikací v Oberstdorfu a pokračovat bude tradičně v Garmisch-Partenkirchenu, Innsbrucku a v Bischofshofenu. Série přenosů začíná sobotní kvalifikací v Oberstdorfu, kterou vysílá web ctsport.cz od 16:20.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/CYFRASPORT via www.imago autor: Radoslaw Jozwiak

V minulém ročníku se dařilo Koudelkovi, který si celkovým pátým místem vyrovnal své maximum. V dosavadním průběhu této sezony se ale českým skokanům nevedlo: v SP bodovali jen v sobotu v Engelbergu, kde byl Koudelka 26. a Polášek 27.

"Kluci to mají v sobě, jen to je potřeba v nich probudit. Základním cílem bude bodovat v každém závodu," řekl místopředseda skokanského úseku Jan Baier. Tým na turné vyrazí v pátek 27. prosince.

Zatímco Koudelka má před sebou již čtrnácté Turné čtyř můstků, Polášek bude startovat podruhé a třiadvacetiletý Sakala poprvé. Po 18 letech tak naváže na svého slavného otce Jaroslava, který skončil na Turné v roce 1993 celkově třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Koudelka před Turné čtyř můstků: Sezona je zatím hrozná. Musíme zabrat
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články