Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Indráčková skočila nejlépe v kariéře, Polášek postoupil v Lillehammeru z kvalifikace

Viktor Polášek uspěl v kvalifikaci na čtvrteční závod Světového poháru v Lillehammeru, do něhož postoupil ze 47. místa. Druhý český reprezentant Roman Koudelka do kvalifikace prvního dílu severského turné Raw Air nenastoupil poté, co kvůli bolesti kolena vynechal už tréninky. V závodě žen skončila na čtrnáctém místě Karolína Indráčková, která si vylepšila nejlepší výsledek v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikační skok Viktora Poláška v Lillehammeru

Čtyřiadvacetiletá Karolína Indráčková, která v Lillehammeru startovala jako jediná z českých reprezentantek, navázala na vydařený nedělní závod v Hinzenbachu a po sedmé v sezoně bodovala. Po prvním kole figurovala se skokem dlouhým 112 metrů na 17. místě a na rozdíl od předchozího závodu v Rakousku se jí vydařil i finálový pokus. V něm doletěla na 121 metrů a posunula se o tři pozice na životní 14. příčku. Dosud bylo jejím maximem v této sezoně 20. místo z prosincového SP v Klingenthalu.

"Pouze se potvrdilo, že mi sedí větší můstky. První skok, i když jsem byla sedmnáctá, nebyl úplnĕ ideální. Druhý skok mi vyšel a i technicky jsem se zlepšila a nakonec to vyšlo na nejlepší moje umístĕní ve Světovém poháru," uvedla Indráčková na svazovém webu. V této sezoně bylo dosud jejím maximem 20. místo z prosincového závodu v Klingenthalu.

Takanašiová zvítězila v úvodním závodu v Lillehammeru, který se skákal jako náhrada za zrušenou lednovou soutěž v Sapporu, před slovinskou dvojicí Nika Križnarová, Urša Bogatajová. Vedení v průběžném pořadí SP dál drží Marita Kramerová, dnes čtvrtá Rakušanka má před Križnarovou náskok 224 bodů.

Polášek si na norském můstku v kvalifikačním kole oproti tréninku polepšil a s pokusem dlouhým 120 metrů se zařadil do postupové padesátky.

Koudelka, jenž se do sezony zapojil po loňské operaci kolene až v polovině prosince, cítil bolest už v závěru olympijských her po soutěžích na velkém můstku.

Minulý týden ještě absolvoval dva závody SP v Lahti, dnes se ale podle trenéra Jana Matury rozhodl skoky vynechat. Není jasné, zda bude Koudelka schopen absolvovat na konci týdne závěrečné závody SP na Holmenkollenu.

Osmnáctý muž olympijského závodu na středním můstku dokázal v této sezoně SP bodovat jako jediný z českých skokanů, koncem února obsadil v Titisee 27. místo. Kvalifikaci v Lillehammeru vyhrál domácí Johann Andre Forfang, který skočil 137 metrů. Za ním se na stupních vítězů seřadila rakouská dvojice Stefan Kraft, Manuel Fettner.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články