Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Lahti se o vítězství dělili Granerud a Kobajaši. Češi do druhého kola nepostoupili

Ve finském Lahti vyvrcholil Světový pohár ve skocích na lyžích. Druhé kolo přineslo překvapivé rozuzlení v podobě dvou vítězů. Japonec Rjoju Kobajaši a Nor Granerud skončili se shodným bodovým ziskem. Čeští skokané Roman Koudelka a Viktor Polášek do druhého kola nepostupují, oba skončili ve čtvrté desítce. 

Čeští skokani Roman Koudelka a Viktor Polášek ani ve druhém individuálním poolympijském závodu v Lahti na bodované pozice nedosáhli. Koudelka obsadil se skokem dlouhým 110,5 metru 44. místo, Polášek zapsal o šest metrů méně a skončil na 47. pozici.

Granerud vedl ve Finsku už po prvním kole, v němž skočil 127 metrů, a své postavení díky pokusu 128,5 m uhájil. Kobajaši se na něho dotáhl díky finálovému skoku 130,5 metru z páté příčky. Na třetí místo se posunul Rakušan Stefan Kraft. Geiger naopak neudržel druhou pozici a propadl se na páté místo.

V celkovém pořadí SP nyní Geiger za Kobajašim zaostává o 43 bodů. Do konce sezony ještě skokanům zbývá v programu sedm závodů v Lillehammeru, Oslu, Oberstdorfu a Planici.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články