Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V Otepää dominovali norští sdruženáři. Double má Riiber i Westvoldová Hansenová

V Otepää se projevilo, kdo momentálně vévodí severské kombinaci. Už podle názvu to napovídá k Norům. Ve dvou estonských závodech Světového poháru dominovali Jarl Magnus Riiber a  Gyda Westvoldová Hansenová. Vyhráli v sobotu i dnes, přičemž nedělní měření sil opanovali jak ve skoku, tak běžecké části. Čeští sdruženáři v Estonsku nestartovali. V ženském závodě pak Tereza Koldovská obsadila poslední 23. příčku.

Jarl Magnus Riiber se raduje z vítězství v závodu SP
zdroj: ZUMA autor: Mathias Bergeld

Čtyřiadvacetiletý Riiber vyrážel na desetikilometrovou trať s náskokem 44 sekund před nejbližším soupeřem a přibližně stejný odstup si udržoval po celou dobu. Souboj o další místa na stupních vítězů nakonec ve dvanáctičlenné skupině pronásledovatelů vyhrál Němec Fabian Riessle před krajanem Julianem Schmidem. Za čtyřnásobným mistrem světa finišovali s odstupem 33 sekund.

Suverén posledních let přidal do sbírky 41. vítězství v kariéře a opět se v historické tabulce ze třetího místa přiblížil Ericu Frenzelovi (43) a rekordmanovi Hannu Manninenovi (48). V této sezoně vyhrál Riiber všechny závody, do nichž nastoupil. Nezasáhl jen do druhého dílu ve finské Ruce, kde byl po kvalifikačním skoku diskvalifikován kvůli kombinéze.

Dříve na řadu přišly sdruženářky. Ve skokanské části se předvedla nejlépe Norka Gyda Westvoldová Hansenová a má nakročeno k navázání na včerejší triumf. Druhá skončila její krajanka Marte Leinan Lundová a třetí také Norka Ida Marie Hagenová. Česká sdruženářka Tereza Koldovská předvedla nejhorší skok a do běžecké části vyrazila z 24. příčky.

SP v severské kombinaci v Otepää (Estonsko):

Muži: 1. J. M. Riiber (Nor.) 23:33,2, 2. Riessle -33,5, 3. Schmid (oba Něm.) -33,7, 4. Jamamoto (Jap.) -33,9, 5. Andersen (Nor.) 34,1, 6. Lamparter (Rak.) -34,2, 7. Weber (Něm.) -34,5, 8. Ilves (Est.) -34,8, 9. Frenzel (Něm.) -34,8, 10. J. Watabe (Jap.) 36,3.

Průběžné pořadí (po 6 z 22 závodů): 1. J. M. Riiber 500 b., 2. Lamparter 341, 3. Weber 261, 4. Jamamoto 224, 5. Frenzel 214, 6. Faisst (Něm.) 197, ...32. Portyk (ČR) 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články