Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Severské kombinaci v Lillehammeru dominují domácí závodníci

Světovému poháru sdruženářů v norském Lillehammeru zatím vévodí domácí závodníci. Mužskou štafetu, tentokrát bez české účasti, ovládla norská čtveřice. Stejně dopadl i individuální závod žen, kdy si Gyda Westvold Hansenová připsala druhou výhru. Tereza Koldovská dojela na 25. místě. Severská kombinace pokračuje v neděli skoky mužů a během na 10 km. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz.

Franz-Josef Rehrl
zdroj: Scanpix autor: Karli Saul

Sobotní program Světového poháru sdruženářů přinesl skoky družstev i žen. Štafetu mužů ovládli v Lillehammeru domácí závodníci, stejně jako běh na 5 km žen. Čeští reprezentanti do Norska odcestovali bez Lukáše Daňka, který závodí v Číně, a tak štafetu museli vynechat.

Norka Gyda Westvold Hansenová musela po skokanském výkonu dohánět soupeřky na lyžích. To se jí podařilo hned v úvodu, kdy smazala desetivteřinovou ztrátu a před druhým mezičasem předjela krajanku Mari Leinan Lundovou. Do cíle dojela s náskokem 52 vteřin a připsala si druhé vítězství ve Světovém poháru. 

Je nám líto, video expirovalo.
Norka Westvold Hansenová si v Lillehammeru dojela pro druhé pohárové vítězství

Česká reprezentantka Tereza Koldovská si oproti skokanské části pohoršila pozici o jednu příčku a skončila 25. Severská kombinace v Lillehammeru pokračuje nedělními skoky mužů a závodem na 10 km.

Závody SP v severské kombinaci v Lillehammeru (Norsko):

Muži - družstva: 1. Norsko (Björnstad, J. L. Oftebro, Graabak, J. M. Riiber) 52:56,1, 2. Německo (Frenzel, Faisst, Weber, Geiger) -5,3, 3. Japonsko (Jači, Jamamoto, J. Watabe, A. Watabe) -2:23,3

Ženy: 1. Westvoldová Hansenová 16:02,7, 2. Mari Leinanová Lundová (obě Nor.) -52,6, 3. Hirnerová (Rak.) -1:29,1, ...25. Koldovská (ČR) -5:53,0.

Průběžné pořadí SP (po 2 z 9 závodů): 1. Westvoldová Hansenová 200 b., 2. Mari Leinanová Lundová 160, 3. Hirnerová 110, ...25. Koldovská 12

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články