Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sdruženáři na úspěšné léto zatím nenavázali. Dvořák chce oddálit loučení

Čeští sdruženáři mají za sebou nevydařený vstup do sezony. Ze čtyř závodů bodovali pouze jednou. V Lillehammeru zásluhou 24. příčky Miroslava Dvořáka a 28. místa Tomáše Portyka. Výkony největší české naděje Portyka ve Finsku a Norsku ovlivnila nemoc.

Je nám líto, video expirovalo.
Sdruženáři touží po nepovedeném vstupu do SP po zlepšení

"Musel jsem si vzít antibiotika. Nebyla cesta zpět. Ležel jsem dva, tři dny na hotelu a nebylo mi dobře," přiblížil talentovaný český sdruženář.

Českým sdruženářům se výborně vydařila letní Grand Prix. V srpnu dokonce vyhráli sprint dvojic. Jejich vítězství bylo navíc vyšperkované cenným skalpem německých superfavoritů Fabiana Riessleho s Ericem Frenzlem. V úvodu zimní sezony ale na kvalitní výsledky nenavázali.

Zlepšení nevyhnutelné

Dvořákovi se v úvodu sezony zdravotní problémy vyhýbají, ale špatná forma především na skokanském můstku mu zatím lepší než místo ve třetí desítce nepřinesla. "Subjektivně jsem se cítil mnohem líp, ale výsledky jsou zatím horší, než když jsem netrénoval. Věřím, že se zvednu," uvedl sdruženář.

Dvanáctá sezona ve Světovém poháru by přitom mohla být jeho poslední v kariéře. Černé myšlenky na odchod do sportovního důchodu chce zahnat vydařenou olympijskou zimou.

Pokud chce u disciplíny spojující skok a běh na lyžích zůstat, musí se zlepšit. "Když se nebude dařit, tak nebudu nikomu mazat med kolem pusy a bude to moje poslední sezona. Dávám do toho všechno, flintu do žita neházím, snažím se zlepšit, pracuju, budu bojovat a definitivní rozhodnutí přijde po posledním závodu, až přijedu do cíle. Pak si dám týden na rozmyšlenou, jestli má cenu pokračovat, nebo ne," řekl Dvořák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články