Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vylegžanin si ze suspendace udělal dobrý den, v Soči závodil navzdory zákazu

Moskva - Přestože měl lyže nechat kvůli pozastavené činnosti doma, nakonec na nich závodil, jako by se nechumelilo. Nad ruským běžcem Maximem Vylegžaninem se stále vznáší dopingové podezření, on se přitom postavil na start regionálního závodu v ruském Soči. Podle Mezinárodní lyžařské federace (FIS) tím mohl držitel tří stříbrných medailí z OH 2014 porušit pravidla suspendace.

Maxim Vylegžanin
zdroj: ČTK/AP

FIS dočasně zastavila činnost vedle Vylegžanina také jeho reprezentačnímu kolegovi Alexandru Legkovovi a dalším čtyřem ruským běžcům loni v prosinci. Mezinárodní olympijský výbor je totiž vyšetřuje kvůli podezření z podvádění s dopingovými vzorky během olympiády v Soči.

Navzdory zákazu se Vylegžanin tento měsíc zúčastnil závodů v Rusku a dva z nich vyhrál. Argumentoval tím, že se domníval, že suspendace se vztahuje pouze na mezinárodní soutěže.

"FIS je v současnosti v kontaktu s ruským lyžařským svazem, aby se ujistila, že pravidla chování při suspendaci jsou správně chápána a dodržována," řekla mluvčí mezinárodní federace Jenny Wiedekeová. Pokud by se ukázalo, že sportovec skutečně porušil regule, doba dočasné suspendace by se mu nezapočítávala do délky případného trestu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články