Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Týmový sprint v běhu na lyžích v Drážďanech vyhráli Norové a Švédky, Češi neprošli do finále

Čeští běžci na lyžích se do desetičlenného finále sprintu dvojic na Světovém poháru v Drážďanech nedostali. Nejblíže byli Luděk Šeller s Michalem Novákem, které od postupu ze semifinále dělily tři sekundy. Obsadili celkově 14. místo. Vítězství vybojovali Norové Even Northug, Thomas Helland Larsen a švédské mistryně světa Maja Dahlqvistová a Jonna Sundlingová, nejrychlejší dvě ženy sobotního individuálního sprintu.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi v Drážďanech ve finále neběželi

Čeští lyžaři po dobrých výkonech v olympijské sezoně dnes spokojení nebyli. "Věřili jsme v postup, cílem je pro nás finále. V národech jsme obsadili nějaké desáté místo, což není optimální. Ale kluci zaslouží pochvalu za bojovnost. Myslím jen, že nám chyběla trochu lepší předávka, kterou v minulých závodech řešili lépe," řekl kouč Vasil Husák v tiskové zprávě svazu.

O postup stejně dnes marně usilovali i Tomáš Kalivoda s Janem Pechouškem, jenž si v sobotu v centru Drážďan vyjel patnáctým místem maximum ve Světovém poháru. Mezi ženami skončily v semifinále Petra Hynčicová s Kateřinou Janatovou i Zuzana Holíková s Barborou Antošovou.

V ženském finále potvrdily roli favoritek Švédky a vyhrály již čtvrtý z posledních pěti týmových sprintů. Dahlqvistová v této disciplíně získala poslední dvě zlata na MS a zároveň vede Světový pohár i sprinterské hodnocení.

Norští lyžaři slavili dnes double: Even Northug, mladší bratr olympijského šampiona či mistra světa Pettera, s Larsenem porazili o 42 setin krajany Sindreho Björnestada Skara a sobotního vítěze Haavarda Solaase Taugböla. Světový pohár bude pokračovat 28. prosince v Lenzerheide, kde zároveň začne prestižní Tour de Ski.

SP v běhu na lyžích v Drážďanech - sprint dvojic volně:

Muži: 1. Larsen, E. Northug 14:19,34, 2. Skar, Taugböl (všichni Nor.) -0,42, 3. Bolšunov, Retivych (Rus.) -0,62, 4. De Fabiani, Pellegrino (It.) -0,78, 5. Jouve, Chanavat (Fr.) -1,21, 6. Clugnet, Young (Brit.) -3,84, ...14. Šeller, Novák, 17. Kalivoda, Pechoušek (všichni ČR) - vyřazeni v semifinále.

Ženy: 1. Sundlingová, Dahlqvistová (Švéd.) 15:45,81, 2. Digginsová, Kernová (USA) -1,11, 3. Urevcová, Lampičová (Slovin.) -1,21, 4. Kaharaová, Joensuuová (Fin.) -2,05, 5. Macokinová, Něprjajevová (Rus.) -2,97, 6. Skistadová, Myhrvoldová (Nor.) -4,41, ...16. Holíková, Antošová, 17, Hynčicová, Janatová (všechny ČR) - vyřazeny v semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články