Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Smutné těsně unikl triumf v Cortině, švédská soupeřka znovu vyhrála

Znovu sahala po triumfu a opět se musela sklonit před stejnou soupeřkou. V pátém závodě prestižního seriálu Ski Classics v běžeckém lyžování z Toblachu do Cortiny d'Ampezzo skončila Kateřina Smutná stejně jako v posledním dílu druhá za vítěznou Brittou Johanssonovou Norgrenovou ze Švédska a navázala tak na výkon ze slavné Marcialongy.

Kateřina Smutná (vlevo) s Brittou Johanssonovou Norgrenovou
zdroj: ČTK/AP autor: Mario Facchini

"Druhé místo je hezké, ale trošku už mě Britta štve, protože se většinu závodu schovává vzadu, vůbec nestřídá. Jenom když je sprint, tak si vyjede dopředu, vyhraje ho a zase se schová. Nepřijde mi to moc sportovní vůči ostatním, ale holt má takovou taktiku. Před sezonou řekla, že chce vyhrát všechny závody, tak se o to asi snaží za každou cenu," uvedla Smutná.

Šéf týmu Lukáš Bauer nicméně její výsledek ocenil. "Druhé místo Katky je úplná bomba. Musím říct, že jsem měl obavy, jestli jí při čtvrtém závodě v řadě trochu nedojdou síly. To se naštěstí nestalo, takže jí musím osobně vyseknout poklonu za celou tu náročnou sérii," uvedl šéf týmu Lukáš Bauer, jenž tentokrát nezávodil a podílel se na organizační práci.

Mužský závod vyhrál norský lyžař Tord Asle Gjerdalen, který stejně jako Johanssonová Norgrenová vede rovněž průběžné pořadí seriálu Ski Classics. Smutná je s odstupem 235 bodů druhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Smutná znovu prohrála s Johanssonovou Norgrenovou o metr

Gjerdalen ve finiši těsně předčil Ilju Černousova, jenž závodí za tým Lukáše Bauera. Ruský závodník byl ale poté diskvalifikován. Nejlepším Čechem byl na 20. místě Jiří Ročárek, který dojel se ztrátou minuty a 20 sekund.

"Oficiální vyjádření jury je, že (Černousov) způsobil obstrukci, kvůli které spadl závodník za ním. Povinností jury je dát mu žlutou kartu, a protože měl už napomenutí z Marcialongy, tak dvě karty znamenají diskvalifikaci. Rozcházíme se ale v tom, jestli má být Ilja za dnešek potrestán, nebo ne. Závodník, který spadl, nám řekl, že Ilja nebyl důvodem jeho problémů. Myslím, že tohle tvrzení by mělo stačit, protože sám závodník ví nejlíp, jestli mu někdo ublížil," uvedl Bauer, jenž se hodlá proti Černousovově diskvalifikaci odvolat.

Seriál dálkových běhů bude v neděli 18. února pokračovat Jizerskou padesátkou, kterou nabídne Česká televize na programu ČT sport, ČT 2 a na webu ctsport.cz.

Toblach-Cortina, závod Ski Classics v dálkovém lyžování (50 km klasicky):

Muži: 1. Gjerdalen 2:15:43,1, 2. Nygaard (oba Nor./Santander) -0,5, 3. Usťugov (Rus.) -0,6, ...20. Ročárek (ČR/Vltava Fund Craft) -1:20,4, 24. Šrail (ČR/Bauer Ski) -1:49,1, 28. Ondrášek (ČR/Vltava Fund Craft) -2:38,0.

Průběžné pořadí: 1. Gjerdalen 860, 2. Pedersen (Nor./BN Bank) 680, 3. Nygaard 638, ...27. Řezáč (ČR/Silvini Madhus) 196, 29. Šrail 189, 32. Ročárek 180.

Ženy: 1. Johanssonová Norgrenová (Švéd./Lager 157 Ski) 2:46:12,2, 2. Smutná (ČR/Bauer Ski) -0,4, 3. Korsgrenová (Švéd./Aare) -19,7, ...13. Bícová (ČR/Vltava Fund Craft) -13:30,2.

Průběžné pořadí: 1. Johanssonová Norgrenová 1050, 2. Smutná 815, 3. Korsgrenová 745, ...14. Bícová 220, 19. Kocumová a Zelenková obě 140, 24. Schützová (všechny ČR/Silvini Madshus) 114.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články