Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Smutná zvítězila v Pontresině v úvodním závodu Ski Classics, mužům vládl Eliassen

Pontresina (Švýcarsko) - Zimní sezona se rozjíždí také v klasickém lyžování. Prolog, úvodní závod podniku Ski Classics, kam patří také Jizerská padesátka, se konal ve švýcarské Pontresině. Na programu byla individuální časovka na 8 a 10 km klasickou technikou a výraznou českou stopu zanechala Kateřina Smutná, která ovládla ženský závod. Vítězem prvního běhu se stal v mužském závodě Petter Eliassen z Norska.

Sport
zdroj: ČT4

Kateřina Smutná z Týmu Santander v cílové rovince doháněla konečný čas Britty Johanssonové Norgrenové a nakonec svou soupeřku ze Švédska zdolala o pouhých sedm desetin sekundy. Třetí skončila další zástupkyně Švédska Sara Lindborgová. Skvělý den českých závodnic navíc potvrdila další dvě umístění v elitní desítce. Adéla Boudíková doběhla na sedmém místě, Klára Moravcová první desítku uzavřela.

"Bylo to těžké, bořily se hole a měla jsem problém ve druhém i třetím kole. Ale dopadlo to dobře, takže jsem moc spokojená," řekla Smutná, která od této sezony znovu reprezentuje Českou republiku. "Chci zkusit vyhrávat dál," dodala letošní vítězka slavného Vasova běhu. Další šanci bude mít za týden při La Sgambedě na 35 km.

Vítězem prvního zkráceného dálkového běhu mezi muži se stal Petter Eliassen z Norska o osm sekund před Francouzem Bastienem Poirrierem, o sedm sekund později doběhl další Nor Morten Eide Pedersen. Z Čechů byl nejrychlejší Jan Šrail na 31. místě, hned za ním se umístil Petr Novák. Stanislav Řezáč, česká legenda dálkového běhu, skončil 38.

Je nám líto, video expirovalo.
Smutná ovládla první závod seriálu Ski Classics
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články