Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Schützová největší českou nadějí? Mojí ambicí je být v top šest, hlásí před Jizerskou padesátkou

V pátečním sprintu si druhým místem dodala sebevědomí. V neděli se chystá na hlavní cíl: Jizerskou padesátku. Sandra Schützová je momentálně desátá v celkovém pořadí Ski Classics a patří mezi největší české naděje. Už před sezonou si dala jasnou metu a věří si. Přímý přenos hlavního závodu celého víkendu vysílá ČT sport v neděli od 8:20.

"Moje ambice je top šest, to jsem si vypsala už před sezonou," prohlásila bývalá česká reprezentantka v klasickém lyžování.

Laufům se věnuje naplno druhým rokem. Minulý rok při své premiéře na slavném klání v srdci Jizerských hor obsadila jedenácté místo. "Loni to pro mě byl závod nad očekávání. Letos jsem se speciálně nepřipravovala," uvedla směrem k jednomu z vrcholů sezony.

V pátečním sprintu obsadila druhé místo, když ji předčila jen Norka Magni Smedaasová. Češka naopak porazila Švédku Idu Dahlovou. S oběma se potká i na padesátce.

"Nakoplo mě to, nevím, jestli to má vliv na dlouhý závod, ale doufám, že jo," podotkla jednatřicetiletá lyžařka.

Už po startu bude jedno z klíčových stoupání. "Chtěla bych vydržet s první skupinou co nejdéle. Myslím, že hned v prvním stoupání se to rozdělí do skupin, ve kterých se pojede až do konce. Nebo to rozhodne ještě druhé stoupání od Smědavy," nastínila Schützová.

O hlavní favoritce má jasno. "Vyhraje Ida Dahlová, na tu bych si vsadila," prohlásila členka ED system Silvini Teamu.

Do stopy naskočí po nemoci i Jiří Pliska

Tým vede Marek Pazderský. Do čtvrtka panovaly v Jizerských horách ideální podmínky, ovšem na víkend padla mlha, vyloučen není ani déšť nebo sněžení. Servismeny nečeká jednoduchá noc. "Dnes večer v šest začínáme a nepůjdeme spát," ujistil.

Do závodního kolotoče se vrací nakonec i Jiří Pliska. "Trochu se nám ulevilo. Sice od něj nemůžeme čekat žádný velký výsledek, protože se vrací po měsíci, ale aspoň bude na startu," podtrhl Pazderský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články