Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Počasí se zhorší, ale aspoň se budeme moci předvést. Plisku trápí zdraví, mrzí před Jizerskou 50 Pazderského

Závodní víkend se blíží. Jizerská padesátka už takříkajíc klepe na dveře a pilně se připravují i lyžaři z eD system Silvini Teamu, jehož vedoucím je už dlouhá léta Marek Pazderský. Momentálně má ale spíše starosti s předpovědí počasí i zdravotním stavem své hvězdy Jiřího Plisky.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Jizerskou 50: Marek Pazderský

V Jizerských horách v těchto dnech panuje téměř ideální lyžařské počasí. Jenže to se má pro zbytek týdne zhoršit a na víkend už předpovědi mluví o výrazném oteplení a možná i dešti. "Budu se trochu rouhat. Bylo by skvělé, kdyby to takhle zůstalo, bylo krásné počasí a servis byl hrozně jednoduchý," říká Pazderský.

"Na druhou stranu aspoň budeme moci ukázat, co umíme a co ne. Bude se to dělat na poslední chvíli a ve stresu, ale bude potřeba ukázat nějaké umění, kdo jak umí namazat. Předpověď je už bohužel jasná, že se počasí změní," hodnotí podmínky šéf prestižního českého týmu.

I tak to je ale mnohem lepší stav, než jaký na českých horách byl v začátku roku. "Přiznám se, že jsem byl nervózní. Na Vánoce jsme tu byli na lyžích naposledy, pak už to byla zelená louka a ten pohled nebyl hezký," dodává Pazderský. 

Pazderského kromě prognóz meteorologů trápí i zdravotní stav opory jeho týmu Jiřího Plisky, který byl před rokem na dvacátém místě nejlepším z českých lyžařů a který svůj čas málem stlačil až pod dvě hodiny (nakonec 2:00:21).

"Letos to úplně není tak, jak jsme si představovali. U Jirky si nejsme jistí startem, protože se mu neustále vrací nemoci. Uvidíme až ve čtvrtek, jak na tom bude. Navíc máme dlouhodobě nemocnou Evu Vrabcovou-Nývltovou," lituje Pazderský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články