Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Kožíšek s Razýmem jsou největšími českými nadějemi pro liberecké sprinty

Liberec – Běžci na lyžích Aleš Razým a Dušan Kožíšek jsou hlavními českými nadějemi na přední umístění pro víkendové sprinty světového poháru v Liberci. Do areálu ve Vesci se sprinterská elita vrací po dvou letech, na okruhu dlouhém 850 metrů jsou na pořadu individuální závody klasicky a sprint dvojic volnou technikou. V Liberci se představí i Justyna Kowalczyková. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a našem webu.

Dušan Kožíšek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Klasický sprint není disciplína, která nám úplně vyhovuje. Výsledky v něm máme nejhorší, proto budu spokojen s jakýmkoli postupem," řekl trenér Miroslav Petrásek. Lepší výsledky očekává od sprintu dvojic. "Muži by měli jet finále a ženy, pokud budou do dvanácti, tak bych je rád viděl na mistrovství světa," řekl směrem k páru Eva Vrabcová-Nývltová a Karolína Grohová.

Kožíšek předloni na stejné trati dojel třetí, ale tehdy se bruslilo. "Vesecký profil není úplně špatný a i v klasice by se mi mohlo podařit postoupit. V rozjížďkách se pak uvidí," řekl. Stejně své šance mezi jednotlivci vidí Razým, jeden z mála běžců, který objel kompletní Tour de Ski a startuje v Liberci. "Postup do třicítky a každý bodík by byl dobrý. Domácí trať a prostředí by pro mě měly být výhodou," řekl Razým. 

Největší hvězdou libereckého víkendu je čtyřnásobná vítězka Tour de Ski Justyna Kowalczyková z Polska. "Je to lepší než trénink," řekla vedoucí žena světového poháru. Objeví se i Nor Tomas Northug, juniorský mistr světa ve sprintu z roku 2010 a mladší bratr Pettera Northuga, který bude po čtvrtém místě na Tour de Ski odpočívat. Jeho sourozenec bude soupeřit třeba s elitními sprintery Emilem Jönssonem a Teodorem Petersonem ze Švédska či s ruskými závodníky Nikitou Krjukovem a Alexejem Petuchovem.

V sobotu a v neděli se vždy dopoledne před sprinty pojedou v Bedřichově závody Jizerské padesátky a pořadatelé ve Vesci doufají, že účastníci dálkových běhů se přijdou podívat na profesionály světového poháru. Účastníky Jizerské padesátky lákají i na třicetiprocentní slevu na lístky a možnost převozu do Vesce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články