Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sprinty v Canmore vyhráli Jönsson a Fallaová, Kožíšek nebodoval

Canmore (Kanada) - Švéd Emil Jönsson vyhrál i druhý sprint běžců na lyžích v Kanadě a dostal se do čela Světového poháru. Týden po triumfu v Québeku byl nejlepší i dnes v Canmore. Mezi ženami se radovala z prvenství Norka Maiken Caspersen Fallaová, jež skončila před týdnem druhá.

Dušan Kožíšek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dušan Kožíšek neprošel z kvalifikace a nenavázal na body za 20. místo v Québeku. Zajel 43. čas, k postupu mu chyběla 1,82 sekundy. "To není moc, je to obrovsky vyrovnané. Ale bylo to těžké, nejelo se mi dobře," řekl Kožíšek. Za ním skončil i nejlepší sprinter loňské sezony Švéd Peterson nebo domácí hvězdy Harvey s Kershawem.

"Nemohl jsem vyjet první kopec jedna jedna, co ostatní vyjížděli. Pak jsem jel, co to šlo," popsal český lyžař. "Sníh byl agresivní a pomalý, záleželo, jak to komu sedlo. Ten kopec tady je hodně náročný. A nadmořská výška (1 450 m) byla asi znát, cítil jsem to," dodal.

Jediná Češka na startu Martina Chrástková, startující na vlastní náklady, byla v kvalifikaci s velkým odstupem poslední osmašedesátá.

Jönsson i Fallaová využili absence norských jedniček v průběžném pořadí seriálu a švédský sprinter navíc předstihl chybějícího Pettera Northuga. V Canmore nestartovala ani Marit Björgenová, jež vyhrála v úvodu sezony všechny čtyři závody. V čele se udržela, jenže dnes druhá Kikkan Randallová z USA se na ni dotáhla a po nedělním skiatlonu může jít do čela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články