Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kožíšek zaznamenal nejlepší výkon v sezoně

Québec - Švéd Emil Jönsson a Američanka Kikkan Randallová vyhráli dnešní sprint volnou technikou v rámci Světového poháru běžců na lyžích v Québeku. Jediný český reprezentant na startu Dušan Kožíšek obsadil 20. místo a připsal si nejlepší letošní výsledek. 

Dušan Kožíšek
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Bergman

Závod poznamenala neúčast absolutních špiček, které daly přednost přípravě na Tour de Ski na přelomu roku. Mezi muži chybělo hned jedenáct nejlepších závodníků průběžného pořadí SP, ženy nepřijely první čtyři. Mezi muži byl druhý další Švéd Teodor Peterson se ztrátou 0,7 sekundy, třetí místo obsadil Alexej Petuchov, který byl o další desetinu zpět.

Druhá ve finále žen skončila Norka Caspersen Maiken Fallaová, která v poslední jízdě prohrála o 1,1 sekundy, třetí místo obsadila Švédka Ida Ingemarsdotterová, jež ztratila 1,3 sekundy na vítězku. Randallová vyhrála také páteční týmový sprint s Jessicou Digginsovou.

Kožíšek postoupil ze čtyřiadvacátého místa a na Jönssona, který vyhrál i kvalifikaci, ztratil 5,4 sekundy. Své účinkování pak ukončil ve čtvrtfinále, neboť ve své jízdě skončil čtvrtý 1,3 sekundy za vítězem a 1,2 sekundy za postupem. Dosud se Kožíšek pohyboval ve světovém poháru nejlépe v sedmé desítce. Zbývající členové české reprezentace závod v Kanadě rovněž vynechali, rovněž se soustředí na přípravu na etapovou Tour de Ski.

"Mohlo to být lepší," uvedl devětadvacetiletý Kožíšek. Ve čtvrtfinále totiž musel řešit svízelnou situaci po pádu dvou soupeřů před sebou. "Narazil jsem si trochu koleno, ale snad to bude dobré. Věřím, že se blýská na lepší časy," prohlásil lyžař, jehož čeká v zámoří ještě sprint klasickou technikou příští týden v Canmore.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články