Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Víkend ukáže, jak na tom jsem, říká před úvodním slalomem sezony Dubovská

Start se blíží. Slalomem ve finském Levi začne v sobotu Světový pohár v alpském lyžování žen. Mezi nimi je i česká reprezentantka Martina Dubovská, která na závodním kopci už několik dní trénuje. Trať je připravena výborně, ale v okolí sněhu příliš není, takže lyžařky musely volit alternativní dopravu na start. První kolo slalomu můžete sledovat v přímém přenosu od 9:55 na ČT sport i na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Dubovská se chystá na slalom v Levi

Levi bude pro ženy prvním závodním víkendem tohoto ročníku Světového poháru. O obří slalom v Söldenu lyžařky připravilo nepříznivé počasí. Paralelní závody v rakouském středisku Lech/Zürs znemožnil nedostatek sněhu.

Ve Finsku pomohl pořadatelům sníh uložený v zásobnících. "Podmínky jsou tady letos velmi dobré, je to tu ledové. Byla dostatečná zima. Jen trochu problémy se sněhem, že jsme jezdili na start auty," uvedla Dubovská v nahrávce pro média.

V září se jí příprava trošku zkomplikovala. "Neměli jsme úplně dobré podmínky v Saas Fe ani na Hintertuxu a pak jsem měla trošku i zdravotní problémy," vysvětlovala.

V Levi je už přes dva týdny. "Věděli jsme, že tu bude dobrý trénink, dobré podmínky. Absolvovali jsme trénink i na závodním kopci. Myslím, že ten poslední týden jsme udělali velký kus práce," pochvalovala si třicetiletá česká reprezentantka.

Zvyká si na velké změny, má nového trenéra, servismana i značku lyží. "Každý den se učíme a snažíme se zlepšovat. Těším se, že se už konečně začne závodit," řekla Dubovská.

Loni v Levi vybojovala životní šesté místo. "To bylo úplně úžasné, ale každý rok je jiný. Vidím tady, že děvčata jsou velmi dobře připravená. Ale závody jsou závody a víkend ukáže, jak na tom já i ostatní jsme," dodala před startem sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články