Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dubovská a spol. se už v Levi chystají na start SP, pomohl sníh ze zásobníků

Už se mělo závodit, jenže sněhu je málo, a tak Světový pohár sjezdařek odstartuje až příští týden ve finském Levi s téměř měsíčním zpožděním. Mezinárodní lyžařská federace FIS to potvrdila na svém webu. Konání závodů naplánovaných na 19. a 20. února umožňuje šedesát tisíc metrů krychlových sněhu, které pořadatelé od jara uchovávali v zásobníku. Závody můžete sledovat příští víkend v přímých přenosech na ČT sport i na ČT sport Plus.

Díky tomu je závodní trať připravena. "Po dvou náročných covidových letech bude tato akce znovu plně veřejná. Závodnice se zapojí do losování startovních čísel při pátečním slavnostním zahájení, bude doprovodný program pro diváky a plné ochozy," řekl Peter Gerdol, sportovní ředitel ženských alpských disciplín FIS.

Tradiční slalomy ve finském středisku měly být už třetí ženskou akcí v tomto ročníku Světového poháru. O obří slalom v Söldenu lyžařky připravilo nepříznivé počasí. Paralelní závody v rakouském středisku Lech/Zürs, které byly naplánované na tento víkend, znemožnil nedostatek sněhu.

V Levi od začátku listopadu trénuje šestnáct reprezentačních týmů. Na vstup do sezony se ve Finsku chystá i nejlepší česká slalomářka Martina Dubovská, která zde před rokem ve druhém slalomu dosáhla svého nejlepšího výsledku v SP, když skončila šestá. Oba slalomy v minulé sezoně vyhrála Slovenka Petra Vlhová. Ta v tomto středisku triumfovala celkem pětkrát, takže už má pět sobů, kterým mohla vybrat jméno.

"Mám ráda závod a trať v Levi, protože nabízí vše, co by slalomový svah měl mít. Budu se snažit letos znovu vyhrát, ale nebude to snadné, protože ostatní holky jsou rychlé a šikovné. Už jsme tady týden, takže se chci ve volném dni podívat na svého soba," řekla Vlhová.

Čtyřikrát v Levi triumfovala i její největší rivalka Američanka Mikaela Shiffrinová, která sem poprvé přijela před závodem na trénink. "Jsem ráda, že jsme tady. Mám čas to tady trochu poznat, protože obvykle je při závodech shon a stres, takže není čas na nic jiného," uvedla dvojnásobná olympijská vítězka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články