Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Söldenu se opakuje loňský rok, počasí nedovolilo lyžařům závodit

Stejně jako v loňské sezoně muselo být úvodní měření sil Světového poháru alpských lyžařů v Söldenu kvůli nepříznivému počasí zrušeno. Před rokem bezpečnost ohrožoval silný vítr, tentokrát bylo hlavní příčinou vydatné noční sněžení. 

Marcel Hirscher
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro Trovati

V sobotu zahájily na ledovci Rettenbach sezonu lyžařky, ale počasí jim rovněž příliš nepřálo. Zejména v prvním kole je trápila špatná viditelnost, kterou zavinilo sněžení a mlha. Nejlépe se s tím vyrovnala vítězná Francouzka Tessa Worleyová.

V noci na dnešek nicméně trať pokrylo půl metru nového sněhu. Jury po dohodě s organizátory původně odložila start o hodinu na 11:00, ale krátce nato se rozhodla závod zrušit. "Silný vítr nahoře neustále fouká nový sníh na trať. Navíc předpověď ukazuje, že vítr ani sněžení neustanou," stojí v prohlášení.

Federace FIS věří, že pro tradiční podnik najde v kalendáři nový termín, a to nejlépe před Vánoci. Na start dnes marně čekal i jediný český reprezentant Ondřej Berndt. Sezona tak mužům začne 18. listopadu slalomem v Levi.

Sölden je pravidelně dějištěm Světového poháru od roku 1993. Od té doby se mužský závod nemohl konat nebo nebyl dokončen počtvrté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články