Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Slalomáři ani Ledecká a spol. se závodů Světového poháru nedočkají, počasí je proti

Nepříznivé počasí nadále komplikuje alpským lyžařům i sjezdařkám sezonu. Ženy včetně olympijské vítězky Ester Ledecké či Terezy Nové přišly v neděli o superobří slalom Světového poháru ve Svatém Mořici, muži nepojedou slalom ve Val d'Isere. Federace FIS oznámila, že po nočním dešti a sněžení nejsou sjezdovky bezpečné. V této sezoně počasí zrušilo již 10 z 21 závodů.

Manuel Feller
zdroj: Reuters

Ledecká se v pátek vrátila do lyžařských závodů 23. místem v super-G, den nato odjela první sjezd po roce a tři čtvrtě a komplikované zlomenině klíční kosti. Byla o příčku lepší a měla výrazně menší ztrátu na nejrychlejší. Nová se v sobotu na trať ani nedostala, měla jet jako jedna z posledních, ale pořadatelé kvůli zhoršení podmínek závod předčasně ukončili.

V neděli ráno po vydatném nočním dešti i sněžení v obou střediscích jury rozhodla, že oba závody ruší. "Trať by nezaručila bezpečné a férové podmínky," oznámili francouzští pořadatelé necelé dvě hodiny před plánovaným startem. "Podmínky se přes noc dramaticky zhoršily," konstatovali organizátoři ze Svatého Mořice.

Rozmary počasí umožnily uspořádat z 21 závodů SP jen 11, z toho devět ženských a pouhé dva z mužského kalendáře. V sobotu ve Francii v obřím slalomu si odbyl premiéru v seriálu David Kubeš, ve startovní listině nedělního závodu Češi nebyli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články