Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sjezdu ve Wengenu kraloval domácí Küng

Wengen (Švýcarsko) – Patrick Küng jako čtvrtý švýcarský lyžař za posledních šest let vyhrál sjezd Světového poháru na domácí trati ve Wengenu. Na proslulém Lauberhornu zvítězil o šest setin před Rakušanem Hannesem Reicheltem, o další setinu pomalejší byl norský lídr SP i hodnocení disciplíny Aksel Lund Svindal. Ondřej Bank s vysokým startovním číslem 63 obsadil 56. místo se ztrátou 2,32 sekundy na vítěze.    

Závod se jel kvůli silnému větru na trati zkrácené z 4,5 kilometru na pouhých 2,7 km, byl tedy zhruba o minutu kratší. "Je to škoda, ale nahoře byl brutální vítr. Buďme rádi, že se závodilo, férově závodilo," řekl Svindal.

Küng se dočkal prvního triumfu ve sjezdu v kariéře a druhého celkově po prosincovém vítězství v super-G v Beaver Creeku. Ve Wengenu třicetiletý lyžař navázal na krajany Didiera Défaga (vítěz z roku 2009), Carla Janku (2010) a Beata Feuze (2012). Défago a Feuz se tentokrát podělili o 10. místo, Janka ztratil těsně před cílem lyži.

"Jsem šťastný. Měli jsme v týmu tři vítěze z Wengenu a před závodem jsem si zjišťoval, jaké to je (vyhrát). Žertovali a řekli mi, že já vyhraju dneska," řekl Küng. Obhájce prvenství Christof Innerhofer z Itálie skončil až 21. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články