Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Shiffrinová má koronavirus a přijde minimálně o SP v Lienzu

Vedoucí žena Světového poháru ve sjezdovém lyžování Mikaela Shiffrinová oznámila, že se nakazila koronavirem. Hvězdná Američanka tak bude muset vynechat minimálně poslední dva závody kalendářního roku, které se pojedou tento týden v rakouském Lienzu.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: AP autor: Giovanni Maria Pizzato

"Daří se mi dobře, ale bohužel jsem měla pozitivní test na covid-19. Dodržuju pravidla, jsem v izolaci a vynechám Lienz," napsala dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa na Twitteru.

Šestadvacetiletá Shiffrinová vyhrála v této sezoně tři závody a na kontě má už 72 pohárových triumfů. Na další chtěla zaútočil tento týden v Lienzu, kde se pojede v úterý obří slalom a ve středu slalom speciál. Není zatím jasné, kolik závodů celkem bude muset Američanka vynechat, neboť po Novém roce pokračuje Světový pohár od 4. ledna slalomy v Záhřebu, Mariboru a Flachau.

Vedle Shiffrinové oznámila pozitivní test na koronavirus také Polka Maryna Gasienicová-Danielová, jež obsadila minulý týden šesté místo v obou obřích slalomech v Courchevelu. Už ve Francii kvůli covidu-19 nestartovaly úřadující mistryně světa v technických disciplínách Katharina Liensbergerová z Rakouska a Švýcarka Lara Gutová-Behramiová či Alice Robinsonová z Nového Zélandu.

Trojnásobná celková vítězka SP Shiffrinová vede průběžné pořadí o 115 bodů před hvězdou rychlostních disciplín Sofií Goggiaovou z Itálie. O dalších 200 bodů zpět je držitelka velkého glóbu z minulé sezony Petra Vlhová ze Slovenska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články