Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nejlepší slalomářky se po čtyřech letech vrátí do Špindlerova Mlýna

Po dlouhých čtyřech letech se do Česka vrátí Světový pohár sjezdařek. Ve Špindlerově Mlýně pojedou lyžařky 3. a 4. února příštího roku obří slalom a slalom.

Američanka Mikaela Shiffrinová ve slalomu ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK/AP autor: Giovanni Auletta

Podle původní termínové listiny měl Špindlerův Mlýn hostit závody SP o měsíc později, tedy v březnu 2023. Po úpravách krkonošské středisko z kalendáře vypadlo a hrozilo, že o závody přijde. Nakonec v oficiálním seznamu nechybí.

"Pro Česko je pořádání Světového poháru v alpském lyžování žen obrovsky prestižní záležitostí a je potřeba ocenit velmi dobrou práci našich zástupců. Závody ve Špindlerově Mlýně jsou posledními před mistrovstvím světa, takže to pro všechny lyžařky bude možnost, jak vyladit potřebnou formu. Věříme, že se do České republiky sjede špička ženského lyžování," řekl prezident svazu Lukáš Heřmanský.

Světový pohár lyžařek se ve Špindlerově Mlýně konal naposledy v březnu 2019, kdy proti sobě stanuly před 19 tisíci fanoušky hlavní světové hvězdy Mikaela Shiffrinová z USA a Slovenka Petra Vlhová. Vlhová tehdy ovládla obří slalom, Shiffrinová zase zvítězila v tom klasickém.

"O místech konání Světových pohárů se dlouze jednalo a je skvělé, že jsme splnili cíl, který jsme vyhlásili právě v roce 2019, a to vrátit Světový pohár lyžařek do Česka," řekl viceprezident Mezinárodní lyžařské federace Roman Kumpošt.

Špindlerův Mlýn uspořádal slalom a obří slalom žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008, v březnu 2011 a v roce 2019. Premiéra SP v Krkonoších se měla původně uskutečnit už v prosinci 2003, ale plány organizátorů překazil nedostatek sněhu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články