Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Legendární sjezd na Hahnenkammu patřil Švýcarům, vyhrál Feuz před Odermattem

Nejnáročnější sjezd Světového poháru na slavném Hahnenkammu v Kitzbühelu opanoval Beat Feuz ze Švýcarska před krajanem Marcem Odermattem. Ten byl o 21 setin pomalejší, ale pojistil si vedení v celkovém hodnocení elitního seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Feuze ve sjezdu SP v Kitzbühelu

Čtyřiatřicetiletý Feuz navázal na Hahnenkammu na dvě loňská vítězství a spravil si náladu po osmém místě v pátečním úvodním sjezdu na mírně zkrácené trati. Jeho šampion Aleksander Aamodt Kilde se musel spokojit s šestou příčkou.

"Byla to dobrá jízda. Jsem rád, že se mi to podařilo sjet od startu do cíle bez chyby. Samozřejmě jsme to chtěli my jako Švýcaři vrátit poté, co Vinc (Kriechmayr) vyhrál ve Wengenu. To se nám s Marcem podařilo," uvedl Feuz s narážkou na nejslavnější švýcarský závod, který si před týdnem podmanil rakouský rival.

Třetí skončil už s výrazným odstupem devíti desetin sekundy domácí Daniel Hemetsberger, jenž se dočkal ve 30 letech prvních stupňů vítězů v kariéře.

Nejlepší sjezdař posledních čtyř sezon Světového poháru Feuz v závěrečném sjezdu před olympijskými hrami v Pekingu oslavil první vítězství této zimy. V hodnocení disciplíny se přiblížil Kildemu na rozdíl osmi bodů. V celkovém pořadí vede Odermatt před Norem už o 375 bodů.

Posledním mužským závodem před Hrami bude v úterý slalom ve Schladmingu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články