Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Docela jsem se rozjezdila, řekla Ledecká po druhém místě v dalším sjezdu v Crans Montaně

Ester Ledecká se v Crans Montaně opět postaví na stupně vítězů po sjezdu na Světovém poháru v Crans Montaně. Tam v sobotu zvítězila a v neděli skončila druhá. Porazila ji jen Švýcarka Nuferová, která ve svém 144. závodě mezi lyžařskou elitou skončila poprvé na stupních vítězů. Třetí byla vedoucí žena klasifikace sjezdu SP Italka Goggiová. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jízda Ledecké při sjezdu v Crans Montaně

Šestadvacetiletá Ledecká sice proletěla sjezdovku Mont Lachaux rychleji než při sobotním triumfu, ale o jedenáct setin nestačila na domácí Prisku Nuferovou, která oslavila premiérovou výhru v SP. Třetí skončila o dvanáct setin za českou lyžařkou Italka Sofia Goggiaová, jež má po předposledním sjezdu sezony nejblíže k malému křišťálovému glóbu.

Alespoň dvakrát za sebou dokázala stát v SP v alpském lyžování na stupních vítězů před Ledeckou jen slalomářka Šárka Strachová. "Já to takhle neberu. Je to skvělé, ale já jedu závod za závodem a vždycky vidím jenom ten jeden před sebou. Sice je fajn, že jsem včera vyhrála, ale dneska byl nový den a musela jsem zase makat. Mám radost z celého víkendu, byla to zábava a musím poděkovat celému týmu, který odvedl fantastickou práci," řekl Ledecká v nahrávce pro média.

Ledecká startovala s třináctkou a s dvojkou jedoucí Nuferová už se v tu dobu v cíli vyhřívala v křesle vedoucí závodnice. Češka měla v horní části širší výjezd z jedné pravotočivé branky a ztrácela na Švýcarku čtyři desetiny vteřiny. "Trošku jsem to tam moc narovnala, vyneslo mě to a měla jsem co dělat, abych se vrátila zpátky do lajny, co jsem potřebovala," popsala Ledecká.

Znovu ale jela agresivní linii, zvládla výjezd do roviny a ztrátu stáhla na jedenáct setin. "Zbytek jsem projela dobře. Zlepšila jsem si o fous čas ze soboty, i když to bylo celkově rychlejší. Jsem ráda, že jsem byla takhle konzistentní," uvedla. V závěrečné pasáži i na skoku jela čistě a se stejným odstupem za Nuferovou projela i cílem, což v přepočtu znamenalo rozdíl 2,99 metru.

"Je to fakt kousíček, ale takhle to v lyžování je," řekla Ledecká. "Z výsledku Prisky nejsem překvapená, už včera zajela skvělý čas. Dneska si to zasloužila."

Ve sjezdu skončila Ledecká mezi nejlepší trojicí v pohárovém seriálu potřetí za sebou. Před olympiádou brala bronz v Cortině d'Ampezzo. Na stupně vítězů na lyžích se dostala poosmé a už po jednačtyřicáté celkově, třiatřicetkrát to dokázala na snowboardu v paralelních disciplínách.

"Docela jsem se rozjezdila, ale upřímně je to zvláštní, protože jsem tady měla dva nejhorší tréninky asi v kariéře. O to jsem radši, že jsem se spravila, vrátila se zpátky a mohla do toho jít naplno," řekla Ledecká a znovu děkovala lékařům a fyzioterapeutům, kteří ji dali dohromady po zranění z olympijské kombinace minulý čtvrtek. "A mohla jsem zajet takhle skvělý víkend."

V hodnocení sjezdu už Ledecká nemůže zasáhnout do boje o malý křišťálový glóbus, jelikož už se pojede jen jeden sjezd a na Goggiaovou ztrácí 179 bodů. O pozici nejlepší sjezdařky si to rozdají ve finále sezony Goggiová a olympijská vítězka Corinne Suterová ze Švýcarska. Na Ramonu Siebenhoferovou ztrácí jen osm bodů. "Moc to nesleduju, jenom při losování vím, kolikátá si budu vybírat číslo, což je výhoda. Jsem ráda, že jsem se posunula," řekla Ledecká.

Slovenka Petra Vlhová skončila šestnáctá a v čele celkového pořadí Světového poháru se bodově dotáhla na Američanku Mikaelu Shiffrinovou, která ve Švýcarsku nestartovala.

Na lyžích už má Ledecká v sezoně první, druhé a třetí místo, což je její dosud nejlepší sjezdařská zima v kariéře. "Nehodnotím sezonu, dokud není ukončená. Mám před sebou ještě spoustu závodů. Jsem ráda, jak to zatím jde, ale ještě se musím soustředit na závody, abych odvedla dobrý výkon, dobrou práci," řekla.

Na lyžích se představí za týden v Lenzerheide a poté pojede finále SP v Courchevelu, kde je sjezd na programu 16. března a super-G o den později.

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55.

Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů): 1. Goggiaová 482, 2. C. Suterová 407, 3. Siebenhoferová (Rak.) 311, 4. Ledecká 303, 5. Puchnerová (Rak.) 296, 6. Nadia Delagová (It.) 246.

Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026, 3. Goggiaová 851, 4. Brignoneová 822, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. C. Suterová 646, ...17. Ledecká 384, 54. Dubovská (ČR) 108.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články