Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bojovat se má jen na sportovištích, uvedla Ledecká po výhře v Crans Montaně

Ještě při tréninku se kvůli zranění z olympijských her necítila Ester Ledecká dobře. Díky perfektní jízdě však dnes na nejtěžší trati Světového poháru v Crans Montaně zvítězila. "Moc všem děkuju, že jsem se mohla rychle vrátit," vzkázala v cíli svým lékařům. Reagovala také na současné dění na Ukrajině. "Je šílené, co se děje. Moc bych si přála, aby boje probíhaly jen na sportovištích," uvedla česká lyžařka. 

"Byla jsem ráda za jízdu, kterou jsem zajela, protože jsem se v tréninku necítila moc dobře. Pořád jsem trošku bojovala se zdravotními potížemi, které jsem si přivezla z Číny, a necítila jsem se stoprocentní," připomněla Ledecká v nahrávce pro média nespecifikované potíže v dolní části těla z kombinace na Hrách v Pekingu. Proto ve čtvrtek a v pátek v trénincích ve Švýcarsku nejezdila nejlépe. "Dělala jsem spoustu chyb a jsem ráda, že se konečně cítím líp a jelo se mi dobře."

Návrat to byl parádní. Na trati prolétla všechna záludná místa včetně kritické pasáže, v které před rokem skončila v kotrmelcích. "Jsem ráda, že jsem to zvládla zrovna tady, kde jsem to loni nabořila do sítí. Tentokrát jsem zvládla dojet do cíle a ještě takhle rychle," radovala se.

Nejtěžší trať 

V Crans Montaně byla už potřetí na stupních vítězů v seriálu SP. Před dnešním triumfem tam skončila loni druhá ve sjezdu a v roce 2020 třetí v kombinaci. "Tahle sjezdovka je hodně specifická. Řekla bych, že jedna z nejtěžších, alespoň pro mě vždycky byla jedna z nejtěžších ve svěťáku a zároveň hrozně krásná," uvedla Ledecká a dodala: "Je tam spousta zajímavých pasáží, který se musí provést perfektně, aby to vyšlo, a jsem ráda, že se mi to povedlo. Zajela jsem stopu, kterou jsme si s (trenéry) Tomasem (Bankem) a Franzem (Gamperem) naplánovali, takže jsem moc ráda."

Po vyhlášení musela na dopingovou kontrolu. Trenéři už mezitím začali na hotelu rozebírat její výkon. "A našli tam ještě rezervy. To je za mě úplně správně a v pořádku, to by takhle mělo být. Jsem ráda, že se ještě budu moct zlepšovat," podotkla šestadvacetiletá Ledecká s úsměvem.

V neděli se na stejné trati pojede další sjezd. Teoreticky by tak mohla poprvé v kariéře vyhrát dva závody SP po sobě. "Co je reálné, to se uvidí ráno. Jak se vyspím, jak se budu cítit. Doufám, že dobře a že se zvládneme dobře připravit, že mě to bude bavit a užiju si to jako dneska. Když se tohle podaří, tak budu šťastná, ať už to dopadne jakkoli," konstatovala Ledecká.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články