Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kučerová skončila v Idre Fjäll ve čtvrtfinále, z vítězství se radovala Baronová

Skikrosařka Nikol Kučerová se ve švédském Idre Fjäll probojovala z kvalifikace do hlavního závodu, do nějž zasáhla ve druhé čtvrtfinálové rozjížďce. Jízda se jí v závěrečné pasáži moc nevyvedla, cílem projela jako čtvrtá, a tím pádem v závodu skončila. O vítězce musela rozhodnout až cílová fotografie mezi Francouzkami Baronovou a Bergerovou Sabbatelovou, která nakonec dopadla lépe pro prvně jmenovanou. Mezi muži triumfoval lídr SP Reece Howden z Kanady.

Allizée Baronová
zdroj: ČTK/AP autor: Marcus Ericsson

Kučerová zahájila svou rozjíďku nadějně, ale v posledních několika metrech na soupeřky ztratila a skončila na čtvrté příčce. Celkově se umístila na 14. místě.

O prvenství svedly souboj Francouzky Alizée Baronová a Marielle Bergerová Sabbatelová, mezi nimiž musela rozhodovat až cílová fotografie. Až za nimi skončila mistryně světa Fanny Smithová ze Švýcarska, která si však udržela průběžné vedení v SP.

Mužskou kategorii ovládl Kanaďan Reece Howden, který si vítězství vybojoval také v závěrečných metrech a nechal za sebou své soupeře poprat se o další příčky. Druhé místo nakonec obsadil Švýcar Jonas Lenherr a třetí skončil Němec Niklas Bachsleitner. Howden zůstává také v čele tabulky Světového poháru.

Výsledky SP ve skikrosu v Idre Fjäll

SP ve skikrosu v Idre Fjäll (Švédsko):

Muži: 1. Howden (Kan.), 2. Lenherr (Švýc.), 3. Bachsleitner (Něm.), 4. Deromedis (It.).

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 13 závodů): 1. Howden 370, 2. Regez (Švýc.) 261, 3. Lenherr 238.

Ženy: 1. Baronová, 2. Bergerová-Sabbatelová (obě Fr.), 3. Smithová (Švýc.), 4. Ofnerová (Rak.), ...14. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 6 ze 13 závodů): 1. Smithová 485, 2. Thompsonová (Kan.) 318, 3. Bergerová-Sabbatelová 269, ...18. Kučerová 104, 32. Cholenská (ČR) 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články