Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kučerové netradiční sprint nevyšel, v Idre Fjäll skončila ve čtvrtfinále

Nikol Kučerová obsadila dělené deváté místo v netradičním skikrosovém sprintu Světového poháru v Idre Fjäll. Triumf v hustém sněžení na trati bez zatáček suverénně vybojovala Švýcarka Fanny Smithová a šestadvacátou výhrou v elitním seriálu vyrovnala rekord Ophelie Davidové z Francie. Závod mužů bez české účasti ovládl počtvrté v kariéře Francouz Bastien Midol.

Kučerová, která se na závody SP naladila začátkem ledna čtvrtým a šestým místem v Evropském poháru v Reiteralmu, byla nasazena rovnou do čtvrtfinále.

V první půlce trati jela na postupovém druhém místě, ale na jedné z vln udělala chybu, dostala se před ni Ruska Anastasia Čirtcovová a ze třetí příčky se do semifinále neprobojovala.

O víkendu se v Idre Fjäll pojedou dva klasické závody Světového poháru na celé trati, tedy i s klopenými zatáčkami a dalšími skoky.

Závody SP v Idre jsou pro skikrosaře zároveň testem před mistrovstvím světa. Švédské středisko totiž pro skikros a snowboardcross převzalo konání šampionátu zrušeného v Číně. O medaile se zde bude závodit 11. až 13. února.

Výsledky SP ve skikrosu v Idre Fjäll - sprint:

Muži: 1. Midol (Fr.), 2. Andersson (Švéd.), 3. Place (Fr.), 4. Lenherr (Švýc.).

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 13 závodů): 1. Howden (Kan.) 270, 2. Regez (Švýc.) 216, 3. Place 206.

Ženy: 1. Smithová (Švýc.), 2. Thompsonová (Kan.), 3. Gantenbeinová (Švýc.), 4. Čirtcovová (Rus.), ...9. Kučerová.

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 13 závodů): 1. Smithová 425, 2. Thompsonová 286, 3. Bergerová-Sabbatelová (Fr.) 189, ...17. Kučerová 86, 32. Cholenská 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články