Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Kingsburyho si doma nikdo nepřišel. Ženám v mogulech vládla Kawamurová

První ze dvou závodů v boulích v kanadském Tremblantu vyhráli Japonka Anri Kawamurová a domácí Mikaël Kingsbury. Kawamurová ovládla už první kolo a v superfinále velmi těsně překonala trojnásobnou mistryni světa Perrine Laffontovou z Francie. Rekordman Světového poháru Kingsbury bezchybnou jízdou potvrdil, že i do Pekingu pojede jako největší favorit.

Mikaël Kingsbury
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

Kawamurová porazila Laffontovou o 33 setin bodu a navázala na vítězství z Idre Fjällu a druhé místo z Alpe d'Huez. Japonka se také pro příští závody převleče do žlutého trikotu pro vedoucí závodnici hodnocení SP. Třetí místo obsadila s větší ztrátou Tess Johnsonová z USA.

Další Američanka, teprve patnáctiletá Elizabeth Lemleyová se při své premiéře ve světovém poháru kvalifikovala do superfinále a po povedené jízdě brala body za čtvrtou příčku. Stupně vítězů jí unikly o jednu setinu bodu a připsala si cenný skalp dosavadní ženy ve žlutém, Australanky Jakary Anthonyové.

Nejúspěšnější závodník historie Kingsbury vyhrál kvalifikaci a obě finálová kola a připsal si 69. výhru v kariéře. Druhou příčku bral Švéd Walter Wallberg. Vedoucí muž SP Horišima do superfinále proklouzl z poslední postupové příčky, ale rozhodující jízdu už zajel mnohem lépe a skončil třetí.

V Tremblantu čeká na závodníky a závodnice ještě jeden závod v singlových mogulech, který bude zároveň i poslední možností kvalifikovat se na olympijské hry do Pekingu. Příští zastávka světového poháru v Deer Valley je už po olympijské uzávěrce. Česká účast na hrách je v této kategorii vysoce nepravděpodobná.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články