Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Kanadě skákali nejlépe Číňané, Novák byl osmnáctý

Nicholas Novák do finále závodu akrobatických skoků v Le Relais nepostoupil. V kvalifikaci obsadil osmnáctou příčku, což je však pro něj druhé nejlepší umístění v sezoně. V Kanadě kralovali čínští reprezentanti.

Je nám líto, video expirovalo.
Čínští akrobatičtí skokané byli v Kanadě precizní

Mužské finále přineslo především čínsko-švýcarské souboje. Nejlépe hodnocené triky předvedl Sun Ťia-sü, v obou jízdách to bylo trojné salto se čtyřmi vruty ve dvou různých provedeních. Když už se čínský skokan dostal v posledních letech na stupně vítězů, vždy to bylo na nejvyšší příčku a stalo se tak i tentokrát, zvítězil o necelý bod před dalším Číňanem Jangem.

Ženské finále ovládla další zástupkyně Číny Sü Meng-tchao, která suverénně potvrdila pozici vedoucí závodnice světového poháru. Ve svých závěrečných skocích tentokrát předvedla lay tuck full a v samotném superfinále trojné salto se dvěma vruty. O více než deset bodů porazila druhou Kanaďanku Marion Thenaultovou.

Výsledky SP v akrobatickém lyžování v Le Relais

Muži: 1. Sun Ťia-sü 120,81, 2. Jang Lung-siao (oba Čína) 119,91, 3. Gygax (Švýc.) 119,91, ...18. Novak (ČR) 88,94.

Průběžné pořadí SP (po 5 z 9 závodů): 1. M. Burov (Rus.) 400, 2. Ťia Cung-jang (Čína) 222, 3. Roth (Švýc.) 207, ...30. Novak 40.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články