Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kučerová skončila ve skikrosu v Innichenu ve čtvrtfinále

V italském Innichenu pokračoval Světový pohár se skikrosu. Poprvé v sezoně se do vyřazovací fáze probila také Nikol Kučerová, která zajela v kvalifikaci desátý čas. Potom už se jí tolik nedařilo, ve čtvrtfinálové jízdě byla čtvrtá a nepostoupila. Obsadila tak třinácté místo. Přímý přenos závodů SP ve skikrosu můžete sledovat i v pondělí od 11:20 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtfinálová jízda s Nikol Kučerovou v Innichenu

Dvaatřicetiletá česká lyžařka i tak zaznamenala suverénně nejlepší výsledek v olympijské sezoně. V další kvalifikaci skončila čtrnáctá a kvalifikovala se tak i do pondělního závodu. Její reprezentační kolegyně Diana Cholenská v obou případech skončila za postupující šestnáctkou a nakonec obsadila 23. místo.

Již pro čtvrté prvenství z pěti závodů si dojela švédská mistryně světa Sandra Näslundová, mužským vítězem byl Švýcar Ryan Regez.

Nejlepším výsledkem Kučerové v sezoně zatím bylo 17. místo v olympijské generálce v Secret Garden v Číně. Ve Val Thorens byla dvakrát čtyřiadvacátá a na začátku tohoto týdne v Arose, kde kvalifikace rozhodovala jen o nasazení do závodu a ve vyřazovacích jízdách startovaly všechny účastnice, nenastoupila po nepříjemném pádu v tréninku.

SP ve skikrosu v Innichenu (Itálie):

Muži: 1. Regez (Švýc.), 2. Midol (Fr.), 3. Howden (Kan.), 4. Takats (Rak.).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 14 závodů): 1. Tchiknavorian (Fr.) 297, 2. Midol 257, 3. Rohrweck (Rak.) 165.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Phelanová (Kan.), 4. Bergerová Sabbatelová (Fr.), ...13. Kučerová, v kvalifikaci 23. Cholenská (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 14 závodů): 1. Näslundová 450, 2. Smithová 346, 3. Phelanová 261, ...26. Kučerová (ČR) 48, 28. Cholenská 32.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články