Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sníh není, závody také ne. Sjezdaři přijdou o Kandahar, sdruženáři zase o SP v Klingenthalu

Nedostatek sněhu nadále kazí plány pořadatelům zimních Světových pohárů. Kvůli oteplení se na konci ledna neuskuteční slavný sjezd v německém Garmisch-Partenkirchenu. Den po zrušení mítinku severské kombinace v Chaux-Neuve vypadl i program v Klingenthalu, kde měli sdruženáři závodit tento víkend.

Sněhové podmínky v německém Ga-Pa
zdroj: ČTK/DPA autor: Angelika Warmuth

Mezinárodní lyžařská federace FIS po kontrole sněhových podmínek v Ga-Pa oznámila, že se v německém středisku vzhledem k současnému stavu trati a nepříznivé předpovědi počasí na konci ledna nepodaří závody uspořádat.

V Ga-Pa se měl jet 28. ledna tradiční sjezd, o den později měl být na programu obří slalom. FIS nyní hledá možnosti náhradních termínů v jiném dějišti. Na začátku ledna se na zdejších svazích uskutečnil slalom mužů, podmínky na uměle zasněžené trati se ale v teplém počasí rychle zhoršovaly.

Kvůli nepříznivému počasí či chybějícímu sněhu už museli pořadatelé v aktuální sezoně SP rušit řadu závodů. Jet se nemohl mimo jiné sjezd na nové trati v Zermattu a Cervinii, naposledy byl v minulém týdnu odvolán druhý slalom žen v Záhřebu.

Sdruženáři měli v Německu tento víkend absolvovat dva závody, velké oteplení spojené s deštěm ale pořadatelům na poslední chvíli znemožnilo připravit tratě.

Mezinárodní lyžařská federace FIS nyní zvažuje, zda se odřeknuté lednové závody podaří v sezoně alespoň částečně nahradit. Aktuálně muže i ženy čekají nejbližší boje o body až v Seefeldu, v Rakousku by se mělo závodit od 26. do 29. ledna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články