Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Samková začala ideálně. V Číně na olympijské trati vyhrála kvalifikaci

Skvělý vstup do sezony. Eva Samková vyhrála suverénně úvodní kvalifikaci snowboardcrossařek, v čínském Secret Garden zvítězila o vteřinu a půl před druhou Francouzkou Chloe Trespeuchovou. Finále se pojede v neděli, přímý přenos odvysílá od 6:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Radek Houser se mezi muži umístil na 34. pozici a vyřazovací jízdy mu unikly o dvě místa.

Úřadující vítězka SP Samková dosáhla času 1:25,09 minuty a Trespeuchovou porazila o 1,53 vteřiny. Třetí Charlotte Bankesová z Británie zaostala už o 2,31 sekundy. Po prvním kole kvalifikace tak už měla Samková jistý postup mezi finálovou šestnáctku a druhou část už nemusela jet.

"Kluci skvěle trefili mázu a mně se jelo dobře a mám radost. Ten náskok mě překvapil," řekla Samková. Před kvalifikací totiž stihla jen jednu ze dvou tréninkových jízd. "Byla nějaká nedorozumění s pořadateli. Měla jsem pak hodinu a půl pauzu, tak jsem se snažila dobře rozcvičit, extrémně se soustředit na kvalifikaci a nakonec to vyšlo skvěle."

V jedné z nejdelších tratí zvládla jízdu na jedničku. "Hodně jsem se snažila, dupala jsem a v cíli byla docela unavená," řekla Samková. Když dojela, měla náskok 2,31 na jednu z největších soupeřek Italku Michele Moioliovou. "Myslela jsem, že se pokazila časomíra. Tohle je příjemné povzbuzení, ale v neděli bude nový den. Hlavně neusnout na vavřínech."

Houser ve svém čtvrtém startu mezi elitou po první jízdě figuroval mezi dvaatřicítkou postupujících, ale po druhém kole 31. pozici neudržel a klesl o tři místa. "V první jízdě udělal chybu a ve druhé upadl hned na startu. Je to škoda," řekl trenér Marek Jelínek. Pětadvacetiletému rodákovi z Třebíče Houserovi finále uteklo o dvanáct setin sekundy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články