Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Samková a její trenér Jelínek: Tahle sezona plynula pěkně

Výčet úspěchů Evy Samkové by vydal na samostatný článek. Nedávno k nim navíc přibyl ještě další – vítězství v hodnocení Světového poháru. Co stojí za úspěchem české snowboardcrossařky a co chystá na sezonu příští?

Eva Samková
zdroj: ČTK/AP

Samková získala svůj druhý glóbus za vítězství ve snowboardcrossu. Bude se dobře vyjímat vedle jejích dalších úspěchů – zlatých medailí z olympijských her či mistrovství světa. "Tahle sezona plynula pěkně. Samozřejmě, byly tam chvíle, které nebyly ideální. Ale od podzimu všechno bylo příjemné," hodnotí Samková.

"I pro mě jako trenéra to byla nejpříjemnější sezona v mé kariéře," souhlasí také trenér Samkové Marek Jelínek. "Výsledky jsou takovou nadstavbou na to, že Eva jezdí dobře. Když se cítí dobře a realizační tým dobře funguje, tak ty výsledky jsou dobré," doplnil.

Někdy ji trápila ramena. "V Cervinii proběhlo nějaké vypadnuté rameno, ve Feldbergu mi taky vypadlo rameno. Je to v tu chvíli nepříjemné a nechceme, aby se to dělo, ale vždycky to zatejpujeme a jde to. Nijak zvlášť mě to neomezuje," vyprávěla.

Eva Samková:

"Myslím, že jsem se ustálila v technice, v tom ježdění. Že jsem dokázala tu ne úplně ideální, ale tu lepší techniku provést každý závod. Samozřejmě tam jsou chyby, ale je lepší vyhrávat i s chybami, protože člověk ví, že se dá zlepšovat."

"V každém sportu je klíčové, aby všechny věci, které ovlivňují výkon, si sedly dohromady. Nám se v posledních letech daří skloubit věci, které trénink ovlivňují, a přenést je do závodů. Není to jedna věc, ale spousta věcí, které vyjdou dohromady," myslí si Jelínek.

Samková souhlasí. "Neřeším zbytečné věci," směje se. "V naší disciplíně je strašně důležité být v pohodě. A nám se to letos prostě dařilo," dodává trenér české vítězky Světového poháru. A jaké jsou plány Samkové na příští sezonu?

"Teď plánuji tak maximálně březen a duben. Říkala jsem si, že bych mohla obnovit své studium. V květnu pak pomalu začne letní příprava a v září se už přesuneme na kopec. Příští sezona bude volnější, je tam jenom Světový pohár," plánuje Samková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články