Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pančochová si v Miláně vedla skvěle a dosáhla na pódium

Milán - Šárka Pančochová začala výtečně novou sezonu Světového poháru. V úvodním podniku v italském Miláně obsadila v Big Airu třetí příčku. Zvítězila Rakušanka Anna Gasserová. Pančochová v Big Airu startovala teprve potřetí a poprvé dosáhla na medaili.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem ráda, že jsem zahájila sezonu na bedně, což povzbudí. Navíc začíná olympijská kvalifikace a každý závod a dobrý výsledek se počítá. Povedlo se mi odjet triky, které jsem chtěla," pochvalovala si Pančochová.

V kvalifikaci obsadila Pančochová čtvrté místo. "Důležité bylo, že se mi povedl hned první skok v soutěži, což mi dodalo sebevědomí," řekla. Ve večerním šestičlenném finále skočila skoky s otočkou 720 frontside i backside a pozici o jednu příčku vylepšila. "Byly tam sice drobné chyby, jako třeba kratší uchycení prkna, ale jinak se nám povedla taktika a skoky byly super," řekla.

Premiérové vystoupení ve Světovém poháru v Big Airu má za sebou devatenáctiletá Kateřina Vojáčková, která skončila v kvalifikaci čtrnáctá.

Je nám líto, video expirovalo.
Pančochová se v Big Airu poprvé v kariéře dostala na stupně vítězů

Závod mužů vyhrál při svém debutu v SP Nor Marcus Kleveland před Belgičanem Seppem Smitsem a Kanaďanem Markem McMorrisem, jenž absolvoval první start od únorové zlomeniny stehenní kosti.

Petr Horák obsadil v kvalifikaci 22. místo. "Druhou jízdu jsem bohužel spadl a nepodařilo se mi tak vylepšit skóre z první jízdy. Vždycky může být lépe, ale i tak je to velice pozitivní start a k cestě na olympiádu to zatím vypadá dobře," uvedl Horák.

SP ve snowboardingu v Miláně - Big Air:

Muži: 1. Kleveland (Nor.) 188,00, 2. Smits (Belg.) 178,50, 3. McMorris (Kan.) 173,00, ...v kvalifikaci 22. Horák (ČR).

Ženy: 1. Gasserová (Rak.) 174,25, 2. Langlandová (USA) 160,25, 3. Pančochová 153,75, ...v kvalifikaci 14. Vojáčková

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články