Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bauer se podle skiatlonu rozhodne o dalším programu na MS

Val di Fiemme - Českému běžci na lyžích Lukáši Bauerovi se na mistrovství světa příliš nevydařil poslední trénink, který ho měl uklidnit před sobotním skiatlonem. Měnící se podmínky a čerstvě napadaný sníh zkomplikovaly mazání a český závodník tak na dnešním tréninku strávil více času, než původně plánoval.

Bauer potřebuje, aby se mu na posledním tréninku jelo dobře. Jak později přiznal, byl na servismany náročný. "Všechno si vyslechl Míra (Petrásek), který mi domazával. Já si musím ulevit a zanadávat, i když to tak nemyslím, občas nějaký sprostší slovo vylítne," přiznal Bauer. "Bylo tam víc a víc lidí, měnila se trať. Domazávali jsme, já jsem ztrácel čas a nestíhal," uvedl.

Dnes si vyzkoušel oba styly. "Absolvoval jsem trénink s hodně krátkými úseky v klasice i bruslení a objel oba okruhy, ten bruslařský víckrát. Záměrem bylo trošku se prodýchnout, jet rychle, aby to zítra bylo pro mě pohodlnější," vysvětloval. Podle Bauera se závod rozhodne v bruslařské části.

"Je hodně těžká. Mým cílem je neplýtvat aktivitou v klasice, pokud se to nebude výrazně trhat, a spíš si šetřit síly do skejtu. Bude to každopádně rozjezdový závod."

Skiatlon jel Bauer na MS naposledy v Liberci 2009 a skončil pětadvacátý. Naopak vůbec nejlepší umístění přišlo před šesti lety v japonském Sapporu, kde se dostal až na sedmou příčku. "Do závodu jdu s tím, že je testový, od něhož si top výsledek neslibuju. A podle toho, jak se budu cítit ve skejtové pasáži, se pak rozhodnu o dalším programu," prohlásil.

Může tak dojít ke změně plánu, neboť by Bauer mohl vynechat svůj původně hlavní závod na 15 km volně a soustředit se na závěrečnou padesátku klasicky, kterou původně jet vůbec nechtěl. "Kdybych měl dobrý pocit ze závodů, tu padesátku bych jel," uvedl. Přesvědčila ho i skutečnost, že se mu v posledních dnech v tréninku moc dobře nebruslí. "A skiatlon by mi to měl říct, pokud se mi podaří dodržet, že si v klasice pošetřím síly," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články