Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lyžařská elita má Jizerskou padesátku jistou. Amatérští běžkaři zatím ne

Přinejmenším profesionální lyžaři si mohou oddechnout: Jizerská padesátka se pro elitní kategorii uskuteční. Pořadatelé slavného závodu získali výjimku od ministerstva zdravotnictví pro hlavní závod (14. února) i sprinty (12. února). Stále ale není jasno, zda se do stopy vydá přes pět tisíc amatérů, kteří se na jednotlivé závody přihlásili.

Jizerská padesátka
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK autor: Spilka Marek

Do hlavního závodu mezinárodní série Visma Ski Classics se na trať 54. ročníku vydá 150 mužů a 30 žen. "Za dodržení stanovených podmínek můžeme závody pro profesionální běžce v řádném termínu uspořádat," uvedli pořadatelé.

Otázkou je, zda na padesátku a další vypsané závody – klasickou desítku a pětadvacítku a volnou třicítku – vyběhnou amatéři.

"Doufáme, že bude rozhodnuto nejpozději začátkem příštího týdne," řekl mluvčí závodu Richard Valoušek s tím, že pořadatelé jsou zavaleni dotazy od přihlášených běžců, jak to se závody bude.

Nejpravděpodobnější je systém individuálních startů na přesně zarezervovaný čas od 5. do 13. února. V Bedřichově by měl každý vyhrazený startovní slot. Organizátoři plánují, že bude připravena časomíra, občerstvovací stanice s režimovými opatřeními i medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články