Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konec se odkládá. Hvězda Vonnová chce závodit v Lake Louise i za rok

Slavná americká sjezdařka Lindsey Vonnová přehodnotila plány na konec kariéry po této sezoně a ještě příští rok se má objevit na startu v Lake Louise. V oblíbeném kanadském středisku tento víkend kvůli zranění kolena závodit nebude, a vše si tak chce vynahradit rozlučkovým představením v roce 2019.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Nejúspěšnější lyžařka v historii Světového poháru si dala za cíl ve své poslední sezoně překonat absolutní rekord legendárního Ingemara Stenmarka, od jehož vyrovnání ji dělí čtyři triumfy. Skončit chtěla, i kdyby švédskou legendu nedostihla. Zranění kolena z tréninku ji ale přimělo změnit názor.  

"Ještě jednou se do Lake Louise vrátím, je to pro mne důležité," řekla čtyřiatřicetiletá Vonnová na svém kanálu na YouTube. Na tamních sjezdovkách vyhrála 18 ze svých 82 vítězství v SP. "Jestli rekord překonám nebo ne, nijak nesouvisí s tím, že příští rok znovu přijedu. Celý život bych litovala, kdybych nevyužila poslední šanci vyrazit ze startovní brány v Lake Louise," dodala.  

V příští sezoně by měly být v Lake Louise na začátku prosince na programu tři závody v rychlostních disciplínách. "Doufám, že rekord letos překonám, nebudu na něj muset příští rok myslet a jen si to pořádně užiju," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články