Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeští skokani skončili v Oberstdorfu pátí

Oberstdorf (Německo) - České družstvo obsadilo páté místo v závodu Světového poháru v letech na lyžích v Oberstdorfu, jenž byl kvůli počasí zkrácen na jedno kolo. Zvítězili nečekaně Slovinci o pouhých sedm desetin bodu před Rakouskem.

Z kvarteta Jakub Janda, Antonín Hájek, Lukáš Hlava a Roman Koudelka v hustém sněžení a měnícím se větru překonal dvousetmetrovou hranici pouze český rekordman Hájek, jenž dolétl na značku 209 metrů. Pátý muž sobotního individuálního závodu Koudelka zaznamenal 195 metrů, Hlava o dva a půl metru méně. Jandovi se pokus nepovedl a naměřili mu jen 175 m.

Vítězství přišlo Slovince draho, neboť při něm ztratili Petra Prevce. Devatenáctiletý skokan neustál dopad při letu 225,5 metru, jímž překonal rekord můstku, a zlomil si klíční kost. Nebude tak startovat příští víkend na mistrovství světa ve Vikersundu.

Rakušané navzdory těsné porážce vyhráli potřetí za sebou takzvanou Team Tour, v níž se hodnotily výsledky čtyř závodů na německých můstcích. Získali za to prémii 100 000 eur. Češi byli v tomto hodnocení pátí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články