Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČP v triatlonu 2024

Skokan Koudelka v životní sezóně vyhlíží první vítězství

Klingenthal - Skokan na lyžích Roman Koudelka prožívá životní sezónu. V neděli ve Willingenu dosáhl zatím svého nejlepšího umístění ve světovém poháru, když skončil druhý a v německém Klingenthalu se pokusí zaútočit na své premiérové vítězství. Zdejší závod je pro české skokany skoro domácí. Tým bydlí v pár kilometrů vzdálených Kraslicích a věří, že pod můstkem nedaleko česko-německé hranice bude mít hodně fanoušků.

Z devatenácti závodů v této sezóně byl Koudelka čtrnáctkrát v první desítce a jen jednou se nevešel mezi nejlepších patnáct. Zlepšení má své důvody. "Pomohla mi lepší regenerace a také jsem se v této sezóně zlepšil po psychické stránce. Pořád jsme se snažil nebýt při závodech nervózní, ale až letos se mi to povedlo," řekl Koudelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokan Koudelka vyhlíží první místo

Za zklidněním jeho psychiky je i letní golfová příprava. "Dává to člověku všechno, co potřebuje i při skoku na lyžích – trpělivost, koncentraci, a přitom ten pohyb musí být stejně svěží a dynamický jako na můstku," myslí si reprezentační trenér David Jiroutek.

Teď už Roman Koudelka myslí na další závod světového poháru v německém Klingethalu. V jeho silách je útok na první místo. "Zítra má chumelit a foukat, takže nikdo neví, co bude, ale cítím se dobře a vím, že když budu skákat tak, jako dosud, tak by to první místo mohlo vyjít," uvažuje Koudelka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články