Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bauer je nespokojen s vlastními výkony a na Tour de Ski končí

Toblach (Itálie) – Lukáš Bauer do cíle oblíbeného seriálu Tour de Ski nedojede. Český běžec na lyžích se rozhodl kvůli nepřesvědčivým výkonům tři etapy před koncem odstoupit z 39. místa, z něhož na prvního Nora Martina Johnsruda Sundbyho ztrácel dvě minuty a 18 sekund. Na podniku skončili i další čeští závodníci, Dušan Kožíšek, Ondřej Horyna a Karolína Grohová.

Sport
zdroj: ČT4

"Není to dobře rozjetý závod," uvedl Bauer. "Není to ono a je to vidět i z výsledků, jak v prologu, tak ve sprintech. To asi vidí každý," konstatoval po čtvrté etapě vítěz Tour de Ski z let 2008 a 2010. S týmem se ještě přesunul do italského Toblachu, kde se jede v pátek další etapa, ale během volného dne se s reprezentačním koučem Miroslavem Petráskem dohodl na tom, že odstoupí.

V prologu v německém Oberhofu skončil Bauer šedesátý, v následujícím sprintu volnou technikou 94. a žádné velké zlepšení nepřišlo ani po přesunu do švýcarského Lenzerheide. Tam obsadil 82. příčku v dalším volném sprintu a 26. místo na klasické patnáctce s hromadným startem.

Bauer o předčasném konci na Tour uvažoval hned od začátku. Dokonce už v přípravě avizoval, že v sezoně s vrcholem na olympijských hrách v Soči to je velmi pravděpodobný krok. "Nejdůležitější je kvalitně se připravit na olympiádu," zopakoval.

Zvažoval různé varianty, ale nakonec se rozhodl jet domů. "Výkon v Lenzerheide nebyl tak špatný, ale další závody by asi nebyly o moc lepší," mínil Petrásek. "Je pravděpodobné, že po odstoupení z Tour, odpočinku a pár dnech tréninku to půjde nahoru. Měl by si chvíli odpočinout, tak čtyři dny, a pak začít s přípravou na olympiádu opět v Itálii, kde jsou ideální sněhové podmínky," uvedl trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články