Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Adamczykovou v kvalifikaci porazila jen Trespeuchová. V Montafonu postoupil také Choura

Eva Adamczyková dojela druhá v kvalifikaci v rakouském Montafonu. Mistryni světa předčila jen vedoucí žena seriálu Chloé Trespeuchová, která byla o čtyři setiny sekundy rychlejší. Z trojice českých mužů postoupil pouze Kryštof Choura.

Eva Adamczyková
zdroj: Czech Ski and Snowboard autor: Bosa

Adamczyková v rakouském středisku, kde si v prosinci 2021 zlomila obě nohy u kotníků, zatím navazuje na vydařené výkony v tomto ročníku SP. Do něj sice vstoupila až v lednu, ale od té doby skončila čtyřikrát ze šesti startů na stupních vítězů. Naposledy byla minulý týden druhá v Cortině d'Ampezzo.

"Podmínky jsou zvláštní. V tréninku se mi jelo dobře, pak to začalo zpomalovat. Technicky jízda nebyla špatná, poslední double jsem byla krátká, ale v cíli mě překvapilo, že jsem jen o čtyři setiny za Chloe. Určitě jsem musela mít dobrou mázu. Je to loterie, počasí se mění, jsem ráda, že to vyšlo. Je to pomalejší trať, takže člověk je dole zadýchaný," uvedla v nahrávce pro média Adamczyková. Třetí skončila Michela Moioliová z Itálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Adamczyková byla druhá v kvalifikaci závodu SP v Montafonu

Vyřazovacích jízd mužů se v českých barvách zúčastní jen Choura, který se kvalifikoval jako jednatřicátý. "Na začátku jsem měl potíže se startovní sekcí, v průběhu se to trochu zpomalilo, ale nakonec to dopadlo dobře. Tahle trať by mohla pro mě být dobrá, vyhovuje mému stylu, je delší," uvedl. Dvě místa za postupem skončil Radek Houser, jenž obsadil 34. příčku. Jan Kubičík se zařadil na 38. místo.

V Montafonu se pojedou o víkendu dva individuální závody. Do toho nedělního se bude postupovat z vyřazovacího předkola, které se uskuteční před hlavním závodem. Ten stejně jako v sobotu začne ve 14:15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články